Baskan Demir Açiklamasi 'Saglam Ve Dayanikli Yapilarla Kentimizin Yarinlarini Insa Ediyoruz'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Samsun’un dört bir yanini modernize ediyoruz. Saglam ve dayanikli yapilarla kentimizin yarinlarini insa ediyoruz. Çünkü bu cografyada insanlarimizin yasarken mutlu ve huzurlu olmalarini istiyoruz" dedi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Saglam Ve Dayanikli Yapilarla Kentimizin Yarinlarini Insa Ediyoruz'
Cumhuriyet tarihinin basladigi Milli Mücadele sehri Samsun, Büyüksehir Belediyesinin 2023 hedeflerine kilitlendi. 17 ilçenin toplam 946 kirsal mahallesindeki yol ve içme suyu problemlerini gelecek yil sonuna kadar tamamen çözmeyi planlayan belediye; kentin degisim ve gelisimine katki saglayacak vizyon üstyapi projelerini de hayata geçiriyor.

Subasi Meydani’nin altini mekanik katli otopark, üstünü ise kültürel alan haline getiren Samsun Büyüksehir Belediyesi, tarihin gün yüzüne çikip kültürle kucaklastigi Saathane Meydani Projesi’nde de üçüncü etaba geçti. Bölgedeki tescilli olmayan binalari kamulastirarak yikan belediye, yerine meydanin konseptine uygun yatay mimari örneklerini insa ediyor.

Yatirimlar dikkat çekiyor

Kentsel dönüsüm atilimlariyla dikkatleri üzerine çeken Samsun Büyüksehir Belediyesi, Gülsan Sanayi Sitesi’ni tasiyarak Türkiye’nin en büyük sanayi dönüsümünü gerçeklestirecek. Ayrica, yapimi süren ikinci etap Toplu Konut Idaresi (TOKI) rezerv konut insaatlarinin bitirilmesiyle Hastanebasi ve Zeytinlik basta olmak üzere çarpik konutlasmanin yogun oldugu kentsel dönüsüm dahilindeki çok sayida mahalle, asama asama yenilenecek. Bununla birlikte 2 bin 652 metrekarelik arazi üzerine kurulu Anakent Is Merkezinin yikilmasiyla 3 katli ve 200 araçlik konvansiyonel mekanik yer alti otoparkin yapimina baslanarak, üstüne estetik mimarili kafe ve restoran insa edilecek. Kalan kisim ise yesil alan olarak birakilacak.

Proje insaatlari sürüyor

Eski Türk-Is Egitim Merkezinin yerine Cumhurbaskanligi Kütüphanesinden sonra Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak kütüphaneyi yapmak için insaat çalismalarini baslatan Büyüksehir Belediyesi, 27 bin 570 metrekare büyüklügündeki alanda gençleri 525 bin kitapla bulusturacak. Kütüphane, 2024 yilinin Aralik ayinda hizmete girecek. Bunun yani sira Adnan Menderes Bulvari üzerine 4 bin 550 metrekarelik alana kentin geleneksel mimari özelliklerini yansitan kitap kafe ve millet kiraathanesi insa edilecek. Çalismalari baslayan ve önemli bir mesafe kat eden proje, 3 katli insa edilecek. Içerisinde ayrica çok amaçli sergi salonu ve restoraniyla çesitli etkinliklerin düzenlenebilmesine de imkan saglayacak.

Cumhuriyet Meydani 2023’te

Büyüksehir Belediyesinin diger vizyon projesi ise Cumhuriyet Meydani’nda hayat bulacak. Resmi Gazete’de yayimlanarak kentsel dönüsüm ve gelisim alani ilan edilen Cumhuriyet Meydani’nda yikilacak binalara iliskin deger tespit ve kamulastirma çalismalari devam ediyor. 2023’te tamamlanacak çalismanin ardindan projenin starti verilecek. Meydan için alternatif konsept tasarimlari yapan Samsun Büyüksehir Belediyesi, proje ile modern kent kimligine farkli bir kimlik kazandiracak. Belediye meydani büyütülerek birinci etapta Anit Park ve Site Camii; ikinci etapta ise Samsun Fuar, Kültür, Turizm, Ticaret, Eglence ve Yasam Merkezi projesi ile bütünlestirilecek.

Büyük degisim yasanacak

Kentsel dönüsüm projelerinin sehrin gelecegine önemli katkilar saglayacagini ifade eden Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Bölgenin merkezi Samsun’un gelecegine daha farkli vizyonla bakiyoruz. Bu açidan hem yerel yönetimler olarak bizlerin hem de halkimizin idealleri çok büyük. Halkimizin her alandaki talep ve ihtiyaçlari dogrultusunda sürekli gelisen, degisen ve kalkinan Samsun için çalisiyoruz. Bu nedenle hayata geçirdigimiz her projede de maksimum fayda saglamayi hedefliyoruz. Kentsel dönüsümde çok sayida projeyi hayata geçiriyoruz. Eski Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi, Aile ve Yasam Merkezi olacak. Bunlarin hepsi büyük projeler. Tamamlanip hizmete sunulduklarinda sehrimizdeki büyük degisime hepimiz sahit olacagiz” ifadelerini kullandi.

“Birlikte basaracagiz”

Samsun’un sosyal ve kültürel özellikleriyle kabuguna sigmayan bir kent oldugunun altini çizen Baskan Demir, “Sehrimiz, kentsel dönüsümü fazlasiyla hak ediyor. Ilimizin dört bir yanini modernize ediyoruz. Saglam ve dayanikli yapilarla kentimizin yarinlarini insa ediyoruz. Çünkü bu cografyada insanlarimizin yasarken mutlu ve huzurlu olmalarini istiyoruz. Çocuklarimizin daha güzel yarinlarda büyümesini istiyoruz. Kütüphane, Rasathane Osmanli Kafe, Sümbül Kafe, Kitap Kafe ve Millet Kiraathanesini özellikle gençlerimizin yasamina dokunmak için yapiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA