50/D Statüsündeki Arastirma Görevlileri Için Çalisma Baslatildi

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, 50/D statüsündeki arastirma görevlilerinin 33/A’ya geçirilmesine yönelik çalisma baslattiklarini söyledi.

50/D Statüsündeki Arastirma Görevlileri Için Çalisma Baslatildi
YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliginde Sivas’ta düzenlenen Anadolu Üniversiteler Birligi Toplantisi’na katildi.

Özvar,

toplanti öncesi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü ve Anadolu Üniversiteler Birligi Baskani Prof. Dr. Mehmet Kul ile birlikte üniversitenin yeni yerleske alanini gezdi. Anadolu Üniversiteler Birligi üyesi üniversite rektörleri ve akademisyenlerin katildigi toplantida bir konusma yapan Özvar, birligin 13 üniversite, 13 bin 627 ögretim elemani ve 288 bin ögrenciyle büyük bir toplulugu temsil ettigini belirterek, "Anadolu Üniversiteler Birligi üyesi 13 üniversitemiz bugün 13 bin 627 ögretim elemani ve 288 bin ögrencisi ile büyük bir toplulugu temsil etmektedir. Bu üniversitelerimizin toplam yüz yüze ögrenci sayisi, devlet üniversitelerimizdeki toplam yüz yüze ögrenci sayisinin yüzde 9,3’ü, toplam ögretim üyesi sayisi ise devlet üniversitelerimizdeki toplam ögretim üyesi sayisinin yüzde 8,6’si kadardir. Asil amaci birlikçe güçlenmek ve büyümek olan Anadolu Üniversiteler Birliginin el ele, dayanisma içinde gerçeklestirdigi faaliyetler ile diger üniversitelere öncü olacagina, mensubu ögrencileri ve ögretim elemanlarini artirarak daha da genisleyecegine inancim tamdir" dedi.



Özvar’dan iki müjde

YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, konusmasinda ögretmen olmak isteyen lisans ögrencilerinin egitim alirken formasyon alabilmeleri ve 50/D statülü arastirma görevlilerine de deginerek, "Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in da yakin zamanda müjdesini verdigi üzere, pedagojik formasyon egitiminin lisans egitimi ile beraber alinmasi için gerekli çalismalara baslamis bulunmaktayiz. Artik üniversiteyi bitirdikten sonra verilen bir veya iki yillik formasyon egitimi yerine ögretmenlik hakki verilen diger fakültelerdeki lisans ögrencilerimiz de ögretmen olmak isterlerse, sene kaybi yasamadan, lisans egitimleri devam ederken formasyon egitimi almaya baslayabilecekler. Bunun ayrintilarini yakinda kamuoyuyla paylasacagiz. Bir diger husus, 50/D’li arastirma görevlilerine iliskindir. Sayin Cumhurbaskanimizin yönlendirmesiyle Cumhurbaskani Yardimcimiz Fuat Oktay baskanliginda 50/D statülü arastirma görevlilerimizin 33/A çerçevesine alinmasina yönelik bir çalisma baslatildi. Bu konuda Yüksekögretim Kurulu olarak Cumhurbaskanimiza görüslerimizi daha önce iletmis oldugumuzu ifade etmek isterim. Bu çerçevede çalismalari hizli bir sekilde geçeklestirerek tamamlayacagiz. Neticesinde çalismamiz Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulacaktir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA