Insaat Alaninda Beton Dökümünde Kalip Çöktü Açiklamasi 2 Isçi Yarali

Alanya Belediyesinin yaptigi Alanya Kapali Otopark, Pazar Alani, Sinema ve Dijital Kütüphane Projesi insaatinda beton dökme islemi sirasinda çökme meydana geldi. 2 isçinin yaralandigi bölgeye gelen Baskan Yücel, yaralilarin saglik durumlarinin iyi oldugunu, yasanan kazanin yagmurun ardindan sisen tablalarin kaymasinin sebep oldugunu belirtti.

Insaat Alaninda Beton Dökümünde Kalip Çöktü Açiklamasi 2 Isçi Yarali


Alanya Belediyesi’nin Sekerhane Mahallesi’nde yaptigi Alanya Kapali Otopark, Pazar Alani, Sinema ve Dijital Kütüphane Projesi’nin zemin katinda çökme meydana geldi. Beton dökme islemleri sirasinda yasanan kazada 2 isçi yaralandi. Ihbar üzerine bölgeye sevk edilen saglik ekipleri 2 isçiyi olay yerindeki tedavilerinin ardindan hastanelere sevk etti. Yasanan olay sonrasi bölgeye gelen Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, incelemelerde bulundu. Bölgede açiklama yapan Baskan Yücel, 1 yildir çalismalarin sürdügünü ancak bugün amansiz bir kazanin yasandigini söyledi.

Yaklasik 60 isçinin çalistigi alanda can kaybinin olmamasi kendileri için sevindirici oldugunu belirten Baskan Yücel, yagislar artmadan çalismalari sonlandirmak istediklerini söyledi.



“140-150 metrekarelik alanda bir kalip çökmesi meydana geldi”

Tüm güvenlik önemlerini alarak bin 750 metrekare alanda kalip ve demir baglama islemlerinin devam ettigini söyleyen Baskan Yücel, “Dün aksamki kuvvetli yagmur sonucu kalip bölgesinde sisme ve birkaç tanesinde kayma sonucunda bin 750 metrekarelik alanin 140-150 metrekarelik alanda bir kalip çökmesi meydana geldi. Simdi arkadaslarimiz çalismalarina devam edecek. Kazanin yasandigi alani arkadaslar sabaha kadar toparlayacak. Çalismalarimiza devam ediyoruz. Birkaç gün içerisinde kaldigimiz yerden çalismalar devam edecek. Bir arkadasimizin suratinda bir çizik var. 1 tanesinin de vücudunda ufak çizikler var. Tedavilerinin ardindan evlerine taburcu olacaklar. Yagmurdan dolayi ahsap olan yerler kayma yapmis. Çalisma yapilan 22 bölgeden 4 tanesinin kaymasiyla yasandi” dedi.

Baskan Yücel’in açiklamasindan kisa süre sonra Cuma Pazari’nda yasanan kazada hafif yaralanarak hastanede tedavi gören 2 insaat isçisinin taburcu edildigi açiklandi.
Kaynak: İHA