Yanginda Hem Evi Hem De Geçimini Sagladigi Türk Bayraklari Küle Döndü

Antalya’da Türk bayragi satarak geçimini saglayan 6 çocuk babasinin evi, çikan yanginda bayraklarla birlikte küle döndü.

Yanginda Hem Evi Hem De Geçimini Sagladigi Türk Bayraklari Küle Döndü
Geçtigimiz pazartesi günü ögle saatlerinde Kepez ilçesi Habipler Mahallesi’nde Savas-Sevilay Kaçar çiftinin 6 çocuguyla yasadigi gecekonduda yangin çikti. Yangin aninda evde bulunan yaslari küçük 3 çocuk, ablalarinin yardimiyla kendilerini disari atti. Bayrak satarken olayi duyan baba Savas Kaçar, esi ve diger çocuklariyla birlikte kosarak eve geldi. Evinin yandigini gören baba, çocuklarini disarida görünce derin bir nefes alirken, içerideki 100’ye yakin Türk bayragini kurtarmaya çalissa da basarili olamadi. Evi ve bayraklari küle dönen baba, esi ve 6 çocuguyla birlikte sokakta kaldi.

“Önce çocuklarima, sonra bayraklarima baktim”

Epilepsi ve kalp rahatsizligi bulunan Savas Kaçar, yangini duyar duymaz eve geldigini belirterek, “Ben o sira bayrak satiyordum, duyar duymaz eve geldim. Çocuklarim kendilerini disariya atmislar. Ilk çocuklarima, ardindan bayraklarima baktim. Onlari kurtarmak istedim ama kül olmustu. Üzüntüden dünden bu yana yatamadim. Allah kimseyi darda ve zorda koymasin, afetlerden korusun. Rabbim kimseye yasatmasin. Su anki halimiz çok vahim. Evimiz, esyalarimiz kül olmus, yatacak yerimiz yok. Su an disarida yasiyoruz” dedi.

Çocuklarinin 3’ünün okudugunu söyleyen Kaçar, “Hiçbir seyleri kalmamis. Yasantilari allak bullak oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA