Türkiye Ve Güney Kore Arasindaki Ihracat 8 Milyon 900 Dolar

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi tarafindan ‘Kore Cumhuriyeti ve Türkiye Iliskileri Dünü, Bugünü ve Yarini’ etkinliginde iki ülke arasindaki ihracatin 8 milyon 900 bin dolarda seyrettigi açiklandi.

Türkiye Ve Güney Kore Arasindaki Ihracat 8 Milyon 900 Dolar
Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Won Ik Lee’in de katildigi etkinlikte Büyükelçi Lee iki ülke arasindaki ticari iliskilere yönelik sunum yapti. Lee, Güney Kore ve Türkiye arasindaki ihracatin 8 milyon 900 dolar olarak gerçeklestigini açikladi.

Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Lee sunumunda, “2002 Dünya kupasinda Güney Koreliler büyük Türkiye bayragi tutarak Türkiye’ye destek verdiler. Ihracat konusunda Türkiye ile Güney Kore arasindaki ikili iliskilerde geçmiste 3 milyon 300 dolardi. Daha çok Koreli ihracatçilar Türkiye ile is birligi içerisinde olmasi gerekiyor. Kore sanayide 6’nci sirada, ekonomi konusunda 10’uncu sirada. Su anda Türkiye’de 190’dan dan fazla Güney Kore firmasi bulunuyor. Türkiye ve Güney Kore arasindaki ihracat 8 milyon 900 dolar bazinda. Güney Kore’de 2021 yilinda yatirim 1 milyon 385 dolar, ama geçmisteki Türkiye ile arasinda yaptiklari rakam 3 milyon 300 dolar. Güney Kore ile Türkiye arasinda daha çok yatirim yapilmasini ümit ediyorum. Mesela Güney Kore Türkiye’ye 400 milyon dolar ihracat yapiyor. Türkiye’de artik otomobiller elektrikli araca geçiyor. Bu elektrikli araçlarda kullanilan batarya üretim fabrikasi Ankara Baskent OSB’de kurulacak. Bu kurulacak olan fabrika 180 tane futbol sahasi büyüklügünde olacak” dedi.

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi AKM B salonunda gerçeklesen Türkiye ve Kore Cumhuriyeti ikili iliskiler arasindaki sunuma Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Won Ik Lee, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi rektör yardimcilari ve Mugla Sitki Koçman Üniversitesi ögrencileri katildi.

Kaynak: İHA