Polonya'da 23 Kaçak Göçmen Yakalandi

Polonya Sinir Koruma Birimi (Straz Graniczna), ülkeye kaçak yollardan giris yapan 23 kaçak göçmenin yakalandigini duyurdu.

Polonya'da 23 Kaçak Göçmen Yakalandi
Polonya’ya kaçak yollarla girmeye çalisan 23 Suriyeli yakalandi. Ülkenin güneyinde görev yapan Karpacki Sinir Koruma birimi tarafindan yapilan açiklamada, Sinir Koruma görevlilerinin ülkenin güneyinde Slovakya sinirindaki Chocholow köyü yakinlarinda kontrol amaciyla bir minibüsü durdurmak istedigi belirtilerek, minibüs soförünün dur ihtarina uymayarak kaçtigi aktarildi. Sinir Koruma görevlileri ile araç arasinda kovalamaca yasandigi ifade edilen açiklamada, diger görevliler tarafindan ise yola barikat kurdugu ve minibüsün barikata çarparak durdugu ifade edildi.

Çarpmanin etkisiyle fenalasan soför için olay yerine ambulans çagrilirken, Sinir Koruma görevlileri minibüste 22’si yetiskin erkek, 1’i 8 yasinda kiz çocugu olmak üzere 23 kaçak göçmen yakaladi. Söz konusu kisiler Suriye vatandasi olduklarini belirtilirken, bu kisilerden yalnizca birinin pasaportunun oldugu belirlendi. Kaçak göçmenler arasinda kimsenin yaralanmadigi ve geçici olarak kampa götürüldükleri belirtildi. Saglik görevlilerince durumunun iyi oldugu belirtilen Gürcistan vatandasi soför ise gözaltina alindi.

Schengen bölgesine Sirbistan’dan yürüyerek girdikten sonra araçla Macaristan ve Slovakya üzerinden Polonya’ya ulasan 23 Suriyeli kaçak göçmen hakkinda ise ülkeye kaçak giris yaptiklari gerekçesiyle islem baslatildigi bildirildi.

Kaynak: İHA