MHP'li Ruhi Ersoy Açiklamasi 'Parlayan Yildizin Temel Politikasini Türkiye Bas Olarak Yürütüyor'

MHP Genel Baskan Basdanismani Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Türk Devlet Teskilatlari birlikteliginin yalnizca Türk dünyasi için degil, tüm insanlik için çok kiymetli oldugunu söyledi.

MHP'li Ruhi Ersoy Açiklamasi 'Parlayan Yildizin Temel Politikasini Türkiye Bas Olarak Yürütüyor'
MHP Genel Baskan Basdanismani Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Sinop Valiligi ve Sinop Üniversitesi’nin düzenledigi ‘Türk dünyasi ve lider ülke Türkiye vizyonu üzerine düsünceler’ konulu konferansa katildi.

Burada konusan Prof. Dr. Ersoy, Türk tarihinin geçmisini, büyük adimlari ve dönüm noktalarini anlatti. Türk Devlet Teskilatlari’nin kurulmasi için görüsmelerin 1992 yilina dayandigini söyleyen Ersoy, bu birlikteligin insanlik için önemli ve kiymetli oldugunu kaydetti.

Prof. Dr. Ersoy, 1. ve 2. Dünya Savasi’nin çikma sebeplerinin ve savasta ölen milyonlarca insanin dünya kaynaklarini paylasma problemlerinden dolayi oldugunu söyledi.

Birlesmis Milletler örgütünün bu sebeplerle kuruldugunu anlatan Ersoy, bati medeniyetinin gelecek 20-30 yil içerisinde büyük sorunlarla karsilasacagini öngördüklerini söyledi.



“Üye olmak isteyen Balkan ve bati ülkeleri var”

Türk Devlet Teskilatlari birlikteligine katilmak isteyen Balkan ve bati ülkeler oldugunu kaydeden Ersoy, “Bizim cari gündemdeki tartismalara kapilmadan bu büyük resme göre hareket etmek gerekiyor, baktigimizda Türk Devlet Teskilatlari’ni görüyoruz. 90’li yillarda bagimsizligini kazanan Türk Devlet Teskilatlari olmayan bir Türkiye’de ne oldugu belli olmayan bir seyler vardi, önceligimiz kaos sartlari, terör gibi olaylardi. Ama o yillarda bu günleri gören devlet bos durmadi, Türkçe konusan devletler zirveleri toplandi. Nihayetinde 2007 yilindaki toplantida ‘bir kurum olusturalim, bunun adina da Türk Konseyi diyelim’ denildi. Türkçe konusan bu 6 bagimsiz ülkenin içerisinde en son 2021 yilinda Istanbul zirvesinde Özbekistan’in dahil olmasi, Türkmenistan’in da gözlemci sifatini kabul etmesiyle Türk Devlet Teskilatlari kuruldu. Macaristan bunun üyesi ve üye olmak isteyen Balkan ve bati ülkeleri var ve bu parlayan yildizin temel politikasini Türkiye bas olarak yürütüyor” diye konustu.



“Insanlik için çok kiymetli”

Gelecek hafta Türkmenistan, Özbekistan ve Türkiye devlet baskanlarinin katilimiyla bir takim kararlar alinmak üzere yeniden toplanti yapilacagini vurgulayan Ersoy, “Özbekistan toplantisindaki liderler zirvesi, 2040 vizyon kararini yayinladi bundan 20 gün önce. Dolayisiyla bu birlikteligin Türkiye merkezli yarinlara gidebilmesi, sadece Türk dünyasi ve Türkiye’nin degil, insanlik için de çok kiymetli” dedi.

Yaklasik 1 saat süren konferans sonunda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgin ve Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, Ersoy’a hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA