Iki Haber Dosyasini Aydinlatan Müge Anli'ya Ödül

Türkiye’nin en prestijli ödülü olan Altin Kelebek’le iki ayri kategoride ödüllendirilen Müge Anli’nin gündem olusturdugu 2 ayri haber dosyasi, üç günde yargi yoluyla sonuçlandi.

Iki Haber Dosyasini Aydinlatan Müge Anli'ya Ödül


Arastirmaci gazeteci Müge Anli, geçen Pazar aksami gerçeklesen 48. Altin Kelebek Ödül Töreni’nde, En Iyi Kadin Sunucu ve En Iyi Gündüz Kusagi Programi kategorisinde iki ödülün sahibi oldu. Anli, son 3 günde, gündem olusturan iki ayri konuda, zanlilarin demir parmakliklar ardina gönderilmesine katki verdi.

Siddet içerikli video sonu oldu

Üç çocuk annesi D.Ö., kendisiyle barismak isteyen esi C.Ö.’nün çocuklarini kaçirip alikoydugu iddiasiyla Müge Anli’ya basvurdu. Müge Anli, baba C.Ö’nün 6 yasindaki ogluna uyguladigi siddet anlarini ekrana tasidi ve yetkililere duruma el atmalari için bir çagrida bulundu.

Gündem olusturan görüntülerin sosyal medyada da büyük tepki toplamasi üzerine C.Ö. hakkinda Adana Ceyhan Cumhuriyet Savciligi sorusturma açti. Sorusturma kapsaminda gözaltina alinan Örücü, savciliktaki ifadesinin ardindan çikarildigi Adana Ceyhan Sulh Ceza Mahkemesi’nce ‘Kisiyi Hürriyetinden Yoksun Kilma’ ve ‘Tehdit’ suçlamalariyla tutuklanarak Ankara Sincan Ceza Infaz Kurumu’na gönderildi.

72 yasindaki üfürükçü de demir parmakliklar ardinda

Gaziantep Islahiye’de, 18 yasindaki kizinin, 72 yasindaki sözde hoca olarak bilinen K.K. tarafindan kaçirilip 1 aydir alikonuldugunu söyleyen M.A., Müge Anli’dan yardim istedi.

K.K’nin büyü bozmak için cips paketine sardigi gazetelerin bahis eklerini muska diyerek insanlari kandirdigini ortaya çikaran Müge Anli, iddialarin odagindaki ismi canli yayina aldi.

Insanlara sifa dagitmak için büyü yaptigini söyleyen K.K.’nin, canli yayindaki “Çok insani iyilestirdim. Gözlerim görmedigi için bir senedir tilsim yapmiyorum” ifadeleri üzerine Müge Anli’nin programi ihbar kabul edildi.

Gaziantep Islahiye Cumhuriyet Savcisi’nin talimatiyla harekete geçen, Gaziantep Islahiye Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri; K.K.’yi gözaltina aldi. Gaziantep Islahiye Adalet Sarayi’nda önce savci ardindan hakim karsisina çikan üfürükçü K.K., ‘Nitelikli Dolandiricilik’ suçlamasiyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA