Iran'da Bir Yetkili Daha 'Ahlak Polisligi' Uygulamasinin Kaldirildigini Duyurdu

Iran Iyiligi Emretme ve Kötülükten Sakindirma Merkezi Sözcüsü Ali Hanmuhammedi, ülkede Irsad Devriyeleri olarak adlandiran “ahlak polisligi” uygulamasinin son buldugunu söyledi.

Iran Iyiligi Emretme ve Kötülükten Sakindirma Merkezi Sözcüsü Ali Hanmuhammedi, Cameran adli internet sitesine verdigi röportajda ülkede gündemde olan “ahlak polisligi” uygulamasina iliskin konustu.

Hanmuhammedi, ahlak polisligi uygulamasinin kaldirildigina iliskin sorulan soruya, uygulamanin son buldugunu söyleyerek cevap verdi.

Ahlak polisligi uygulamasina iliskin nihai kararin yetkililer tarafindan henüz alinamadigini belirten Hanmuhammedi, toplumsal alanda basörtüsü konusunda yeni planlamalar yapildigini söyledi.

Hanmuhammedi, “Savciligin ve yargi erkinin talimatlariyla olusturulan ve Kolluk Kuvvetleri tarafindan yürütülen Ahlak ve Sosyal Güvenlik devriyelerinin görevine son verilmistir” dedi.

Toplumsal ve kamusal alanda basörtüsü konusunun daha modern teknikler ile takip edilebilecegini kaydeden Hanmuhammedi, “Bu konuda yeni yöntemler ve teknolojilerden yararlanabiliriz. Elbette ilgili kurumlar ve yetkililer tarafindaysa bunun karari alinacaktir” ifadelerini kullandi.

Iran Genel Bassavcisi Muhammed Cafer Muntazeri baskent Tahran’da düzenledigi basin toplantisinda kendisine yöneltilen “Neden ahlak polisligi kaldirildi?” sorusunu, "Ahlak polisliginin yargi erki ile bir bagi ve iliskisi yok. Ahlak polisligi geçmiste kuruldugu ayni yerde kaldirildi" seklinde yanitlamisti.
Kaynak: İHA