Gençler Sivil Havacilikta Hünerlerini Sergiledi

Istanbul Gelisim Üniversitesi Uygulamali Bilimler Fakültesi tarafindan “SHY-147 Taninan Okul Uçak Yapisal Sergisi” düzenlendi. Sergide üniversite ögrencileri kendi ürünlerini tanitti.

Gençler Sivil Havacilikta Hünerlerini Sergiledi
Istanbul Gelisim Üniversitesi tarafindan düzenlenen sergide gençler uçaklarin yapi malzemeleriyle ilgili üretmis olduklari el ürünlerini sergilediler. Mütevelli Heyeti Baskani Abdülkadir Gayretli’nin de katildigi sergide, Istanbul Gelisim Üniversitesi Uygulamali Bilimler Fakültesi Ögr. Gör. Mehmet Ates’e plaket takdim edildi. Istanbul’daki üniversiteler arasinda ilk kez modül sinavini basarmis mezun ögrencilere de basari belgeleri sunuldu. Serginin açilis konusmasini gerçeklestiren Rektör Prof. Dr. Bahri Sahin ise sivil havacilik alaninda üniversite olarak ulusal ve uluslararasi fonlu projelere, yayinlara ve inovatif faaliyetlere agirlik vereceklerini belirtti.



“Ulusal ve uluslararasi proje bazli çalismalar yürütecegiz”

Bölümlerinin 7 yildir iyi bir yol aldigini belirten Rektör Prof. Dr. Bahri Sahin, “Türkiye’de SHY-147 belgesi alan sayili okullar arasindayiz. Emegi geçen tüm arkadaslari tebrik ediyorum. Havacilik konusunda iddialiyiz. Hedefleri ona göre koyduk. Havacilik ekosistemini bu üniversitede oturtmaya çalisiyoruz. Dolayisiyla sergimiz bizim için çok kiymetli. Bundan sonra biraz daha ulusal ve uluslararasi fonlu projelere, yayinlara ve inovatif faaliyetlere agirlik verecegiz. Bunun startini verdik.” dedi.



“Okulumuz B1 seviyesine yükselecek”

Uçak Bakim ve Onarim Bölümü’nün YÖK egitim-ögretim programina uygun ve Sivil Havacilik Genel Müdürlügü tarafindan taninan okul statüsünde egitim verdigini belirten Uygulamali Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kamil Kaya, “Okulumuz taninan okul seviyesi yani A1 seviyesindedir. B1 seviyesi için tüm altyapilar hazirlanmis, gerekli yazismalar gerçeklestirilmis ve bu ayin sonu ya da gelecek ayin içerisinde Sivil Havacilik Genel Müdürlügü tarafindan denetim yapilacak ve nisan ayi gibi B1 seviyesine yükseltmeyi bekliyoruz” diye konustu.

Ilk mezunlarinin basari belgelerini aldiklarini da kaydeden Kaya, “5 ögrencimiz bu yil modül sinavlarini basardi. Ilk defa üniversitemizde modül sinavini basarmis ögrencilerimizi mezun ettik. Bu ilk sadece üniversitemiz adina bir ilk degil, Istanbul’daki tüm devlet ve vakif üniversiteleri arasinda bir ilktir. Sergimiz bölümümüzün ögrencileri tarafindan, geçen sene TASK egitimleri sirasinda, el emegi göz nuru ile ürettikleri ürünlerden olusmakta. Tamamen ögrencilerimizin emegi” dedi.



“Uygulamali egitimler veriyoruz”

Sergiyi düzenleyen Ögr. Üyesi Mehmet Ates ise havaciligin standart isi oldugunu belirterek su ifadelerde bulundu:

“Bu standartlar uluslararasi ölçekte belirleniyor. Üniversitemizde bu standartlara uygun, taninan okul yetkinligine sahip. Bu çerçevede ögrencilerimiz de uçak yapisalligiyla ilgili üretmis olduklari el ürünlerini sergilediler. Hava kosullarinda uçaklar birçok hasara maruz kalabiliyor ve gövdede esnemeler meydana geliyor. Bu esnemeler sebebiyle de zamanla bozulmalar oluyor. Ögrencilerimize alanlariyla ilgili tüm egitimleri vermeye çalisiyoruz. Bu çerçevede uygulama beceri kaynaklari olan 38 TASK, on tane uçak, sinif ve atölyelerde birebir uygulamali egitimler görüyorlar.”

Havacilik meslegini düsünen gençlere tavsiye de veren Ates, “Havacilik maddi manevi tatmin düzeyi yüksek bir meslek. Türkler havacilikta öncü milletlerdendir. Havacilikta Türk tarihine ismini yazdiran büyüklerimizin biraktigi noktadan egitimlerimizi sürdürmekteyiz. Havacilik meslegini tercih etmek isteyen gençlere tercih süreçlerinde taninan ve Sivil Havacilik Genel Müdürlügü’nden akredite olan okullari seçmelerini öneririm ” diye konustu.

Kaynak: İHA