Teknoloji Zirvesi Is Dünyasindan Büyük Ilgi Gördü

Türkiye Genç Is Insanlari Dernegi (TÜGIAD) Bursa Subesi, "Yeni Nesil Is Dünyasinin Kodlari" konulu Teknoloji Zirvesi düzenledi. Is dünyasinin yogun ilgi gösterdigi zirvede uluslararasi konusmacilar yer alirken; blokchain, metaverse, NFT, web 3.0 ve dijital inovasyon konulari ele alindi.

Teknoloji Zirvesi Is Dünyasindan Büyük Ilgi Gördü
Ekonomi alanindaki dijital dönüsümü yakindan takip eden TÜGIAD Bursa Subesi, ‘Yeni Nesil Is Dünyasinin Kodlari’ konulu Teknoloji Zirvesi’ne ev sahipligi yapti. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Orhaneli Belediye Baskani Ali Aykurt, TÜGIAD Genel Baskani ve DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, TÜGIAD Bursa Subesi Baskani Ahmet Parseker, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, BUIKAD Baskani Oya Eroglu ve KALDER Bursa Subesi Baskani Emin Direkçi, BHID Yönetim Kurulu Baskani Cansel Oruç’un yani sira üyeler, konunun takipçisi is dünyasindan temsilciler ve ögrenciler katildi.

Teknoloji Zirvesi’ne konusmaci olarak, 2010’da Bitcoin’i ve 2015’de Ethereum’u piyasaya çikaran Stake Capital Group Kurucusu Julien Bouteloup, Domino Ventures Kurucu Ortagi ve TÜGIAD Girisimcilik Komisyonu Baskani Mustafa Kopuk, Bahçesehir Üniversitesi Ögretim Görevlisi Tal Garih, Akua Grup Türkiye CEO’su Alemsah Öztürk ve Dogan Holding’de Yenil Nesil Hizmetler Direktörü olarak görev yapan Serdar Kuzuloglu katildi.



“Gelecege katki saglamak adina bu organizasyonu planladik”

Programin açilis konusmasini gerçeklestiren TÜGIAD Bursa Sube Baskani Ahmet Parseker, tüm dünyada dijitallesmenin etkilerinin yogun bir sekilde hissedildigini, adeta dijital bir devrime hep beraber taniklik edildigini belirterek, “Bilgi teknolojilerinde yasanan degisim ile beraber, 21. yüzyil aslinda pek çok teknoloji firsatini da bizlere sunuyor. Baktigimizda dijitallesme; etkilerini önemli ölçüde gördügümüz iklim krizi, enerji krizi gibi tüm insanligi etkileyen sorunlar karsisinda enerji verimliliginin, dogal kaynaklarin etkin kullanilmasinin, sürdürülebilirligin ve dolayisiyla döngüsel ekonomiye geçisin anahtari olarak gösteriliyor. Özellikle dogrusal ekonomiden döngüsel ekonomiye geçis sürecinde, sürdürülebilir bir gelecege katki saglama ve üretim asamalarinin çevreci yaklasimlar ile yeniden insa edilmesinde, dijital dönüsümün çok önemli bir etkisi olacaktir. Bu bakimdan, dünyada önemli degisimlerin oldugu bu dönemde ülke olarak sürdürülebilir rekabeti korumamizin ve güçlü bir ekonomi olusturmamizin yegane yolu, bilgiyi ve teknolojiyi dogru kullanmaktan geçiyor. Iste bu bilinçle, TÜGIAD Bursa Subesi olarak; bu teknoloji çagini kaçirmamak, gelecege katki saglamak için bu organizasyonu planladik” ifadelerini kullandi.

“Ya dönüsüme uyum saglayacagiz ya da oyun disi kalacagiz”

Teknoloji çaginda teknolojinin en iyi tanitilacagi yerin Bursa olacagina deginen TÜGIAD Genel Baskani ve DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, “Bursa’miz, sanayinin, tekstilin, otomotivin Türkiye’de oldugu kadar dünyada da en çok dikkat çeken kenti. TÜGIAD üyeleri tüm kademeleriyle çok sansli. Çünkü teknolojiyi en yakin takip eden kuruslardan biriyiz. Binlerce genç girisimciyi temsil eden G20 Genç Girisimciler Ittifaki, sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkinma için genç girisimcilerin daha fazla tesvik edilmesini amaçlayan Hamburg Bildirisi’ne imza atarak, ülkemizi bir kez daha temsil etmenin hakli gururunu yasadik. Biz dünya ile yarisiyoruz. Hamburg’da önerilerimizden bir tanesi; küresellesen dünyada temsil ettigimiz 300 binden fazla genç girisimci için bir dijital altyapisinin kurulmasi istedik. Umariz Endonezya’daki zirve sonrasi bu hayata geçecektir. Bütün dünya dijitallesiyor ve yatirimlarini bunun üzerine yapiyor. Sizlere iyi biliyorsunuz ki ya yesil ve dijital dönüsüme uyum saglayacagiz ya da oyun disi kalacagiz” dedi.



“Teknoloji ve katma deger üretmek zorundayiz”

Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, bugün Türkiye’de bilime verilen önemin her zamankinden daha fazla oldugunu belirterek, “Dogu ile Bati arasinda çok stratejik durumdayiz. Artik bu iste gençler var. TÜGIAD’a bu baglamda tesekkür ederim. Inaniyorum ki; gelecek adina bu hamleler çok kiymetli ve degerli. Yerli otomobilin sanayide müthis dönüsüm sagladigini sanayicilerimiz biliyor. Yakin gelecekte küçük parçalar üretilirken kendi helikopter, IHA, tank, otomobilini üreten bir ülke olmamizin çok ciddi bir gelisme oldugunu bilmek ve dikkat etmek gerekiyor. Bursa’nin gelecegi, teknolojinin gelecegi adina harika bir organizasyon. TÜGIAD önderliginde, sponsorlar dahilinde yapilan bu organizasyon için herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan baslayan zirvede birbirinden degerli isimler farkli konularda sunum gerçeklestirdi. Stake Capital Group Kurucusu Julien Bouteloup, ‘Merkeziyetsiz Finans (Defi) Ve Blockchain Teknolojisi’ baslikli sunumunda; herkesin programlayabilecegi açik kaynak teknolojisine dayali, mevcut finansal sisteme küresel ve açik bir alternatif olan merkeziyetsiz finans hakkinda bilgiler paylasti. Herhangi bir merkezi yöneticiye ihtiyaç duymadan verilerin saklanabildigi kayit sistemi teknolojisi olan, Blockchain teknolojisi konusu dinleyenlere aktardi.

Domino Ventures Kurucu Ortagi ve TÜGIAD Girisimcilik Komisyonu Baskani Mustafa Kopuk, ‘Yeni Nesil Teknolojilere Yatirim’ Baslikli anlatiminda; teknoloji ile birlikte degisen yatirim stratejileri ve gelecek hakkinda bilgiler verdi.

Bahçesehir Üniversitesi Ögretim Görevlisi Tal Garih, dijitallesen dünyada; stratejik dönüsüm, sürdürülebilir inavosyon, dijital liderlik, insan ve kültür dönüsümü, rekabet ve seffaflik, müsteri ve çalisan beklentileri basta olmak olmak üzere dijital dönüsüm hakkinda detayli bilgiler paylasti. Tal Garih, dijital dönüsümün sadece yüzeysel dijitallesmeden ibaret olmadigini, bu dönüsümün organizasyon semalarindan, is gücünün yapisi ve sanal sirket kültürünün olusturmasina kadar her kademeyi kapsadigini belirtti.

Akua Grup Türkiye CEO’su Alemsah Öztürk, Metaverse ve NFT Dünyasi basta olmak üzere Web3 kültürü ve merkeziyetsizlik kavramlarini gündeme getirdi. Öztürk, Virtual World (sanal dünya) ve metaverse ayrimindan da bahsetti. Öztürk, isletmelerin basarili olmasi için yazilim, donanim, arayüz, içerik ve topluluk olmak üzere 5 konseptin içinin doldurulmasi gerektigini aktardi. Öztürk ayrica eglence, içerik ve sanat dünyasinin alternatif gerçeklige yöneldigini ifade etti.

Teknoloji Yazari Serdar Kuzuoglu; ‘Yeni Dünya, Yeni Tüketici, Yeni Sirket’ baslikli sunumunda ise dijital araç ve hizmetlerle beraber dünya köklü bir degisim yasadigini ifade etti.

Müsterisinden sirketine is yapis sekilleri, reklam, pazarlama ve iletisim modellerinin degistigini belirten Kuzuoglu, çok farkli araçlarla bilgilenip etkilendigimizi; dijital mecralarin iletisim ve pazarlamanin ana ekseni haline geldigini ancak kurumlarin önemli bir bölümünün kendi süreçlerini bu dönüsüme entegre edemedigini vurguladi. Teknoloji Zirvesi’ne sponsor olan firmalara TÜGIAD Bursa Subesi Baskani Ahmet Parseker plaket takdim etti.
Kaynak: İHA