Sahte Doktorun Tahliye Talebine Mahkemeden Ret

Tekirdag’da sahte doktor Ayse Özkiraz’in avukati araciligiyla yaptigi tahliye talebi, mahkeme tarafindan reddedildi.

Sahte Doktorun Tahliye Talebine Mahkemeden Ret
Geçtigimiz hafta Türkiye gündemine oturan sahte doktor olayinin ardindan 25 Kasim’da tutuklanarak Tekirdag Cezaevi’ne konulan Ayse Özkiraz’in tutukluluk haline avukati araciligi ile yaptigi itiraz, Çerkezköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafindan reddedildi. "Madam Matruska" lakabi ile anilan Özkiraz’in gerçekte doktor olmadigini ise ilk fark edenin hastanede kendisiyle iki kere bulusan yeni sevgilisi oldugu ögrenildi. Iddiaya göre Özkiraz, son iki ayda gece saat 24.00-02.00 siralarinda çocuk doktorunun odasinda yeni sevgilisi ile iki kez bulustu. Özkiraz’in Instagram üzerinden tanistigi yeni sevgilisi V.C.’nin dikkati sayesinde ikinci bulusma sonrasi desifre oldugu iddia edildi. Çevresine oldugu gibi yeni tanistigi arkadaslarina da kendisini doktor olarak tanitan Ayse Özkiraz’in tavirlarindan süphelenen V.C.’nin yaptigi arastirma ile Özkiraz’in doktor olmadigi gibi Cerrahpasa Tip Fakültesi ögrencisi olmadigini da ögrendigi belirtildi. V.C., sosyal medyadan ulastigi genç kadinin astsubay olan eski sevgilisi C.T.K.’ya Özkiraz’in doktor olmadigini söyledi.

V.C., Büyükçekmece Cumhuriyet Savciligi’na da giderek, Çerkezköy Cumhuriyet Bassavciligi’na gönderilmek üzere Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde "Doktor Aysem" olarak 2 aydir tanidigi ve iki kez görüstügü kiz arkadasinin aslinda doktor olmadigini, çevresini ve hastane yönetimini kandirdigi gibi kendisine de yalan söyledigini, konunun arastirilmasi gerektigini belirttigi bir dilekçe verdi. Bu durumu Ayse Özkiraz’in eski erkek arkadasi C.T.K.’ya da telefonla bildiren V.C.’nin hastane yönetimini de bilgilendirmesi ile olayin ortaya çiktigi ögrenildi. Aylardir hastanede kendini doktor olarak tanitan, önce acil serviste, ardindan 2-3 ay çocuk doktorunun yaninda doktor rolüne devam eden Özkiraz’in doktor olmadigi ortaya çikmis oldu. Özkiraz’in yaninda çalistigi doktorun sekreteri A.’nin önce Ayse Özkiraz’i, ardindan annesi Semra Arslan’i hastaneye çagirarak ikisini yüzlestirmesi ile olayin ortaya çiktigi ögrenildi.

Hastane polisine teslim etmeden evine göndermisler

Hastanede doktor odasinda annesi Semra Arslan ile yüzlesen Ayse Özkiraz’in annesinin iddia ettigi gibi Ankara’da bir ögretmen olmadigi ve Kizilpinar’da ev hanimi oldugunun ögrenilmesinin ardindan Doktor M.’nin "Neden böyle yalanlar söyledin? Bizi neden böyle bir oyunun içine soktun? Biz sana güvendik. Basarili bir tip ögrencisi olduguna inandik. Birak basarili doktor olmayi, tip fakültesinin yolunu bilmedigin ortaya çikti" diyerek tepki gösterdigi de ögrenildi. Olayin ortaya çikmasinin ardindan Ayse Özkiraz’in 12 Kasim’da hastane polisine teslim edilmek yerine evine gönderildigi iddia edildi. Olayin üzerinden 4-5 gün geçtikten sonra V.C.’nin Büyükçekmece Bassavciligi’na suç duyurusunda bulundugunu ögrenen hastane yönetiminin Çerkezköy Cumhuriyet Savciligi’na giderek 17 Kasim tarihinde suç duyurusunda bulundugu iddia edildi. Suç duyurusunun ardindan sahte doktor Özkiraz’in evinde yapilan aramada sahte kimlikler, tibbi malzemeler ele geçirilirken, ifadesinin ardindan mahkemeye sevk edilen Özkiraz tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir haftalik itiraz süresi içerisinde sahte doktor Özkiraz’in tutukluluk haline itiraz eden avukatina Çerkezköy 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nden ret yaniti gelirken, önümüzdeki günlerde Özkiraz hakkinda hazirlanacak iddianame sonrasi yargilama süreci baslayacak. Olayla ilgili Saglik Bakanligi tarafindan görevlendirilen 2 müfettis ise dört gün süren incelemelerini tamamladi.
Kaynak: İHA