Ingiltere'de Demiryolu Isçileri Noel Arifesinde Greve Gitmeyi Planliyor

Ingiltere’de Ulusal Demiryolu, Denizcilik ve Tasimacilik Isçileri Sendikasi (RMT) tarafindan yapilan açiklamada, demiryolu isçilerinin Network Rail ile yapilan görüsmelerin bir karara varmadan sona ermesinin ardindan 24-27 Aralik’ta greve gitmeyi planladigi aktarildi.

Ingiltere'de Demiryolu Isçileri Noel Arifesinde Greve Gitmeyi Planliyor
Ingiltere’de demiryolu isçileri zam taleplerinin karsilanmamasi nedeniyle Noel arifesinde greve gitmeyi planliyor. Ingiltere’de demiryolu isçilerinin devlete ait Network Rail ile yapilan görüsmelerin bir karara varmadan sona ermesinin ardindan 24-27 Aralik’ta greve gitmeyi planladigi aktarildi. Ulusal Demiryolu, Denizcilik ve Tasimacilik Isçileri Sendikasi (RMT) Genel Sekreteri Mick Lynch yaptigi açiklamada, "Seyahat edeceklerin gerçekten hayal kirikligina ugrayacagina, sinirlenecegine ve kizacagina eminim" ifadelerini kullanarak, ancak mevcut zam teklifinin isçileri "son derece zararli" oldugunu belirtti.

Lynch, isçilere hükümetin sundugu 2022 ve 2023’te her yil yüzde 4’lük zam teklifini oylamalari için bir hafta süre verdigini aktararak, isçilere söz konusu teklifi reddetmelerini tavsiye ettigini söyledi.



Demiryolu isçilerinin maaslarina iki yil içinde kademeli olarak yüzde 8 oraninda zam yapilmasini ve Nisan 2024’e kadar isten çikarma olmayacaginin garanti edilmesini talep eden RMT, dün yaptigi açiklamada hükümetin sundugu 2022 ve 2023’te her yil yüzde 4’lük zam teklifini kabul etmediklerini açiklamisti.
Kaynak: İHA