Fransa'da Polis Kaçak Göçmenlerin Kurdugu Çadir Kampi Ablukaya Aldi

Fransa’nin baskenti Paris’te Afrikali kaçak göçmenler tarafindan Anayasa Konseyi ile Louvre Müzesi’nin bulundugu bölgede kurulan çadir kamp, polis tarafindan ablukaya alindi.

Fransa'da Polis Kaçak Göçmenlerin Kurdugu Çadir Kampi Ablukaya Aldi
Paris’te Anayasa Konseyi binasi ile Louvre Müzesi’nin bulundugu bölgede Afrikali kaçak göçmenler tarafindan çadir kamp kuruldu. Fransa’dan ikamet ve çalisma izni talep eden Afrikali göçmenler, oturma ve çalisma iznine sahip olmadiklari için ev kiralayamadiklarini ifade etti.

Göçmenler, metrolarin gece kapanmasi üzerine baskent Paris’in çesitli semtlerine çadir kurup, buralarda hayatlarini sürdürmeye çalisiyor.

Mali uyruklu bir göçmen, Anayasa Konseyi binasi önüne çadir kurmalarinin tek nedeninin Anayasa Konseyi’nin dikkatini çekmek oldugunu belirterek, polisin çadir kampi kaldirmak istemesinin baslica nedeninin Anayasa Konseyi ve Louvre Müzesi bölgesine kurulmasi oldugunu ifade etti.

Onlarca çadirin bulundugu kamp polis tarafindan ablukaya alinirken, gecenin ilerleyen saatlerinde polisin çadirlari dagitmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA