Vali Pehlivan Açiklamasi 'Yilbasi Için Her Türlü Tedbiri Aldik'

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, yilin son gününde 112 Acil Çagri Merkezi Birimleri, İçel Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Komuta Kontrol Merkezi ve Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezini (GAMER) ziyaret ederek, nöbetteki personelin yeni yilini kutladi. İçel genelinde toplamda 6 bin personel ile vatandaslarin huzur ve güvenligini saglayacak gerekli planlamayi yaptiklarini kaydeden Vali Pehlivan, "Vatandaslarimizin yilin son gününü geçirmesi için gerekli tüm önlemleri aldik" dedi.

Vali Pehlivan Açiklamasi 'Yilbasi Için Her Türlü Tedbiri Aldik'
İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İçel Il Jandarma Komutani Tuggeneral Necip Çarikcioglu, İçel Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutani Albay Oguz Bavbek ve beraberindeki heyet ile birlikte İçel Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Komuta Kontrol Merkezi, 112 Acil Çagri Merkezi Birimleri ve Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezini (GAMER) ziyaret etti. Görevli personelin yeni yilini kutlayan Vali Pehlivan, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Komuta Kontrol Merkezinde canli olarak gelen görüntüleri izleyerek, son durum hakkinda bilgi aldi.

"6 bin personelimiz vatandasimizin huzuru için görevde"

Basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Pehlivan, bütün çagrilarin 112 Acil Çagri Merkezinde toplandigini hatirlatarak, "Türkiye’nin her yerinde oldugu gibi bizler de İçel ilimizde, vatandaslarimizin huzur ve esenlik içerisinde bu yilin son gününü güvenlikle, huzurla geçirebilmeleri için her türlü tedbiri almis durumdayiz. Bu baglamda, ilimiz genelinde 420 emniyet ekibi, 3 bin 500 personelle görev yapiyor. 195 tim ile ve yaklasik bin personel ile jandarmamiz görev yapiyor, ayrica denizde de sahil güvenlik ekiplerimiz 120 personel ile görev yapiyor. Tabi ki saglik ekiplerimiz de yaklasik bin 500 personel ile 24 saat esasiyla görev yapiyor. Toplamda, 6 bin personel ile vatandaslarimizin güvenligini ve huzurunu saglamak üzere gerekli planlamalari yaptik" ifadelerini kullandi.

"2 bin kamera ile sehrimizi izliyoruz"

Bütün kentimizi kameralarla izleme imkanina sahip olduklarini ifade eden Pehlivan, "Toplamda 2 bin kamera ile sehrimizi izliyoruz. Suanda kentimizde trafik akisi normal, hiç bir problem söz konusu degil. Tabi burada görevli personellerimiz, gerekli kontrolleri yapiyorlar. Herhangi bir aksaklik oldugunda da ilgili ekiplere haber veriyorlar. Bu aksam hareketliligin daha fazla olacagini ön görerek ekiplerimizin sayisini artirdik. Öncelikle bütün ekiplerimize, vatandaslarimizin huzurlu bir gün geçirmesi için görevde olduklari için tesekkür ediyorum. Bu vesile ile bütün ekiplerimizin, İçelli vatandaslarimizin, ülkemizin yeni yilini kutluyor, huzurlu, basarili bir yil olmasini temenni ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA