Trakya Üniversiteler Birligi (TÜB) 20 Ve 21. Alt Kurul Ve Alt Çalisma Gruplari Toplantisi Gerçeklestirildi

Trakya Üniversiteler Birligi (TÜB) birlestirilmis 20 ve 21. Alt Kurul ve Alt Çalisma Gruplari Toplantisi, Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi dönem baskanliginda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliginde video konferans yöntemiyle çevrim içi olarak gerçeklestirildi.

Trakya Üniversiteler Birligi (TÜB) 20 Ve 21. Alt Kurul Ve Alt Çalisma Gruplari Toplantisi Gerçeklestirildi
Toplantiya, Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve TÜB Alt Kurul Dönem Baskani Prof. Dr. Yilmaz Çakici, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Okhan Akdur, Kirklareli Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Nurettin Aka, Trakya Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Türkyilmaz, Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Celalettin Yanik, TÜB Genel Sekreteri ve Namik Kemal Üniversitesi Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Aras ile TÜB Alt Çalisma Gruplarinda görevli akademisyen ve idari personel katildi.

Toplanti, Rektör yardimcilarinin açilis konusmalariyla basladi.

Dönem Baskani Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Yilmaz Çakici yaptigi konusmada gerçeklestirilen toplantinin basarili ve verimli geçmesini diledi.

ÇOMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Okhan Akdur, ÇOMÜ’nün ev sahipliginde yapilan Birlestirilmis 20 ve 21. Alt Grup Toplantisi’nda Birligin 10. Yili oldugunu ve TÜB’ün Türkiye’de ki üniversite birlikleri içerisinde en iyi örneklerden biri hatta en iyisi oldugunu vurguladi. Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Okhan Akdur; “TÜB 2022 yilinda 30’un üzerinde ortak faaliyet, kongre sempozyum, çalistay, sosyal ve kültürel etkinligi basari ile gerçeklestiren bir birlik. TÜB’ün hem üniversitelerdeki egitim - ögretim kalitesinin gelistirilmesi hem bölgesine dolayisi ile ulusal kalkinmaya katki saglamasi bakimindan önemli bir misyonu bulunuyor” dedi.

TÜB bünyesinde çok sayida verimli etkinlikler düzenlendigine dikkat çeken Kirklareli Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Nurettin Aka ise “2023 yilinda da ülkemize, bölgemize ve üniversitelerimize katki saglayacak basarili ortak çalismalar yapacagimiza dair inancim sonsuz” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Türkyilmaz, birligin çok sayida basarili ise imza attigini belirterek toplantinin verimli geçmesini diledi.

TÜB Genel Sekreteri Dr. Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Aras da alt çalisma gruplarinin çalisma usul ve esaslariyla ilgili bilgiler vererek toplantinin gündem maddelerini katilimcilarla paylasti. 27 Alt Çalisma Grubu ile Hackathon Etkinlik Grubu’ndan toplam 300’e yakin katilimci ile gerçeklestirilen toplantida, alt çalisma gruplardan gelen teklifler, bölgedeki kalkinmaya destek olarak birlik üyesi üniversiteler arasindaki is birligini ve dayanismayi arttirmak amaciyla yapilacak çalismalar ve 2023 yilinda yapilacak akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler konusunda fikir alis verisinde bulunularak kararlar alindi.
Kaynak: İHA