Yilbasi Öncesi Marketler Mercek Altina Alindi, Denetimler Artirildi

Yil basi öncesi firsatçilara göz açtirmiyor. Fahis fiyat artisi, etiket yaniltmalari ve gramaj oyunlari ile tüketiciyi tuzaga çeken zincir marketler Kütahya’da Ticaret Il Müdürlügü ve Kütahya Belediyesi Zabita Müdürlügünce olusturulan ekiplerce denetlendi. Denetimlerde ürünlerin gramaj, fiyat ve irsaliye karsilastirmasi, tüketim tarihi ve diger kurallara uygunluk konularinda inceleme yapan ekipler, ürünlerin etiketleri ile kasa fiyatlarini kontrol etti.

Yilbasi Öncesi Marketler Mercek Altina Alindi, Denetimler Artirildi
Yeni yil öncesi Kütahya’da zincir marketler mercek altina alindi. Kütahya’da Ticaret Il Müdürlügü ve Kütahya Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, marketlerde etiket ve kasa fiyatlarini denetledi. Fahis fiyat artislarinin önüne geçilmesi amaci ile yapilan denetimlerde, ekipler un, seker, yag, makarna, deterjan ve çocuk mamalari basta olmak üzere onlarca farkli kategorideki yüzlerce ürünü mercek altina aldi.

Ticaret Il Müdürlügü ve Kütahya Belediyesi Zabita Müdürlügünce olusturulan 6 ekip kent genelinde 60 zincir markette denetim gerçeklestirdi. Denetimlerde her türlü ürünün gramaji, fiyat ve irsaliye karsilastirmasi, tüketim tarihi ve diger kurallara uygunluk konularinda inceleme yapan ekipler, ürünlerin etiketleri ile kasa fiyatlarini kontrol edildi. Raflardan aldiklari ürünlerle kasaya giden ekipler, ürünlerin etiket fiyatlari ile kasadaki fiyatlarini karsilastirdi. Yazar kasa kontrolü de yapan ekipler yil basi öncesi vatandaslardan gelen sikayetleri vakit kaybetmeksizin yerinde degerlendiren ekiplerin denetimleri sürdürecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA