Pamukkale Belediyesi'nden Tapu Islemlerini Kolaylastiracak Uygulama

Pamukkale Belediyesi, vatandaslarin tapu islemlerini kolaylastiracak yeni bir uygulama hayata geçirdi. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Pamukkale Tapu Müdürlügümüz ile imzaladigimiz protokolle vatandaslar artik belediyeye ugramadan emlak devir teslim islemlerini elektronik ortamda gerçeklesecek” dedi.

Pamukkale Belediyesi'nden Tapu Islemlerini Kolaylastiracak Uygulama


Pamukkale Belediyesi vatandaslara kolaylik saglayacak çalismalar yapmaya devam ediyor. Ilçede yasayan ve tapu islemleri yapacak olan vatandaslarin islemlerini kolaylikla yapabilmelerini imkan saglayacak olan protokol Pamukkale Tapu Müdürlügü ile imzalandi. Tapu ve Kadastro 18. Bölge Müdür Yardimcisi Seydi Ahmet Kaya ve Pamukkale Tapu Müdürü Hüsam Altunbas’in da hazir bulundugu törende ilgili protokol imza altina alindi. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, vatandaslarin belediyede olan islemlerini her geçen gün daha da kolaylastirdiklarini ifade ederek “Pamukkale Belediyemiz Ilçe Tapu Müdürlügümüz ile vatandaslarimizin isleyisini daha da kolaylastiracak yeni bir protokole imza attik. Daha öncesinde gayrimenkul alim satiminda vatandaslarimiz evinde ya da isyerinde tapuyla ilgili müracaatlarini yapiyordu. Ancak tapu devir ve teslim islemlerini gerçeklestirmeden önce mutlaka Pamukkale Belediyemize ugrayip tapuda gerekli evraklari bizzat elden takip ederek temin ediyorlardi. Bu protokole artik vatandaslarimiz Pamukkale Belediyemize ugramadan dogrudan tapuya giderek orada devir teslim islemi gerçeklestirecek. Fakat devir sonrasi belediyemize emlak beyaninda bulunma islemi devam edecek. Yaptigimiz bu protokol vatandasin zaman tasarrufu konusunda çok önemli bir adim olacak” dedi.



"Yapilan bu hizmetin her iki tarafa hayirli olmasini diliyorum”

Pamukkale Tapu Müdürü Hüsem Altunbas ise “VEB basvuru üzerinden vatandaslarimiz tapu müdürlügüne gitmeden direk E- Devlet sistemi üzerinden tapu islemleri için müracaat ediyor. Vatandaslarimiz bu uygulama sayesinde sadece imza için müdürlügümüze geliyor. Ayni sekilde vatandaslarimiz sadece beyan islemleri için belediyeye gidecek. Bu uygulama ile vatandaslarimiza hem zaman hem de islemin yapilacagi yerlere gitmeden kolaylik saglamis oluyoruz. Yapilan bu hizmetin her iki tarafa hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA