Oltu Çuval Fabrikasinda 350 Kisi Is Basi Yapti
Yaklasik bir yil önce Oltu OSB’de temeli atilan 350 kisiye ekmek kapisi olan Mitat Güzel Mitatoglu sentetik çuval ve Güzel Big Bag fabrikasi bu gün itibariyla seri üretime basladi.

Fabrikayi gezen eski Içisleri Bakani Efkan Ala, “Baskanimizi Büyüksehir Belediye Baskanimizi yürekten tebrik ediyorum. Oltu’muzda özel sektör 400 civarinda vatandasimiz Oltu, Olur Narman ve Senkaya’dan çalisacak olan 400 kisinin istihdam edilecegi fabrikadayiz. Erzurum Valimiz, Büyüksehir Belediye Baskanimiz, AK Parti Il Baskanimizla Oltu Belediye Baskanimizla Oltu Ak Parti ilçe baskanimizla hep bir aradayiz. Hepsinin destekleriyle çok güzel bir fabrika insa edilmis yatirimci olan Murat Güzel arkadasimiza basarilar diledik bu tür isletmelerin etrafa çok önemli katkilari oluyor bizde kendileri ile burada bulusarak bu sevinci bu güzel olayi kendileri ile paylastik, basarilar diliyorum” dedi.
Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ise “Suan çuval üretecek fabrikada bulunuyoruz bu fabrikanin insaati tamamen Erzurum Büyüksehir Belediyesi katkilari ile Erzurum Büyüksehir Belediye sirketi tarafindan insa edilmistir. Burasi 500 kisi ise çalisacak ilk etapta 350 kisi ise basladi bu 350 kisinin 50 si Olurdan 50’si Senkaya’dan 75’i Narman’dan ve kalani Oltu’dan olmak üzere 350 kisi ile ise basladi.
Oltu Ilçemize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum görüldügü gibi halkimiz bizden sadece Belediye Hizmetleri alt yapi üst yapi imar kentsel dönüsüm hizmetleri degil ayni zamanda insanimizin çalisa bilecegi fabrikalarda imal ediyoruz istiyoruz ki Oltu çevre ilçelerimizle birlikte üretim merkezi haline gelsin, bir istihdam merkezi olsun bir ihracat merkezi olsun. Insallah bu yaptiklarimiz yapacagimiz fabrikalarin teminatidir daha nice fabrikalari Erzurum merkezinde ve ilçelerinde yapmaya devam edecegiz” dedi.
Erdas sirketler yönetim kurulu Baskani Murat Güzel, “Yaklasik bir yil önce temellerini attigimiz 22 bin metre kara arsa üzerine 11 bin 200 metrekare kapali alana sahip kendi sektöründe Türkiye’nin ilk besine giren tesisimiz bugün itibariyla seri üretime baslamistir. Erdas sirketler ailesi olarak onurlu ve gururlu bir gün kendi memleketimizdeyiz. Oltu’ya vatanimiza hayirli olsun” dedi.
Fabrikada is basi yapan Figen Ayyildiz da “Senkayaliyim Oltu’da ikamet ediyorum 2- 3 yildir is ariyordum bulamiyordum bu is imkanini bizlere saglayan herkese çok tesekkür ederim aileme ekonomik katkida bulunmak istiyordum simdi ise girdim çok daha mutluyum burada çalisan kadinlar ayaklari üzerine durabilecekler kendilerine öz güvenleri gelecek evlerine ekmek götürecekler emek götürünce çoluk çocugu mutlu olacaklar” dedi.
Fabrika isçisi Hüseyin Sahin, “Daha önce issizdim bu fabrikanin sahiplerinden Allah razi olsun bizi Izmit’teki fabrikaya götürdüler orada egitim gördüm simdi bu fabrikada çalisiyorum bizlere bu is imkanini saglayan Murat ve Ekan beylere tesekkür ederiz” dedi.
Fabrikada is basi yapan Fatma Özdemir ise “Bu fabrikada yeni ise basladim bizim bölgemizde çok is imkani bulamiyorduk bu fabrika sayesinde birçok kisi is sahibi oldu Sayin Valimize Büyüksehir Belediye Baskanimiza Murat ve Erkan Güzel beylere ve katkisi olan herkese çok tesekkür ederiz. Oltu’muza ve çevre ilçelerimize hayirli olsun” dedi.
