Meksika'da Araç Hirsizi Yakilarak Öldürüldü

Meksika’da araç hirsizligi çetesi üyesi oldugu ve 1 kisiyi öldürdügü iddia edilen sahis yakilarak öldürüldü. Yetkililer cinayet kapsaminda sorusturma baslatti.



Meksika’nin Chiapas eyaletinde yer alan ve Tzotzil Kizilderilileri’nin yasadigi Santiago El Pinar adli kasabada meydana gelen olayda, bölge halki tarafindan araç hirsizligi çetesi üyesi oldugu ve 1 kisiyi öldürdügü iddia edilen 26 yasindaki Lucas Perez Gomez adli sahis yakilarak infaz edildi. Olayin ardindan bölgeye gelen Chiapas Eyaleti Kamu Bakanligi personeli ve Kizilderili Toplulugu Savciligi yetkilileri, kasaba halkindan oldugu ögrenilen 26 yasindaki Lucas Perez Gomez’in cesedini buldu. Gomez’in vücudunda üçüncü derece yaniklar oldugu gözlenirken, ailesi otopsi yapilmasi için cesedini yetkililere vermeyi kabul etmedi. Chiapas Eyaleti Kamu Bakanligi olayla ilgili sorusturma baslatildigini ve sorumlularin cinayet kapsaminda cezalandirilacagini söyledi.



Meksika’da son olarak 21 Aralik Çarsamba günü Chiapas eyaletinin Huixtan kasabasinda araç hirsizi oldugu iddia edilen 4 kisi, yerli halk tarafindan kollarindan saatlerce asilarak iskenceye maruz kalmis, sonrasinda ise silahli bir grup tarafindan kurtarilmisti.
Kaynak: İHA