Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger Açiklamasi 'Suan 4 Vefat Eden Vatandasimizin Oldugu Kesin'

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Bornova ilçesinde yasanan vinç kazasina iliskin, "Suan 4 vefat eden vatandasimizin oldugu kesin. Vincin arka agirligi, isçi yatakhanesi olarak kullanilan konteynere düsmüs. Kayip oldugu degerlendirilen 2 vatandasimiz daha var." dedi.

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger Açiklamasi 'Suan 4 Vefat Eden Vatandasimizin Oldugu Kesin'


Izmir’in Bornova ilçesine vinç kazasiyla ilgili bilgi almak ve inceleme yapmak üzere gelen Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, olayda 4 isçinin hayatini kaybettigini açikladi.

Olayin bugün saat 17.35 siralarinda meydana geldigini ifade eden Vali Kösger, “Bornova ilçesindeki insaatta vinç yükseltme çalismalari sirasinda elim bir kaza meydana geldi. Bu kazada 2’si vinç operatörü 2’si de insaat isçisi olmak üzere 4 vatandasimizi kaybettik. Suan 4 vefat eden vatandasimizin oldugu kesin. Vincin arka agirligi, isçi yatakhanesi olarak kullanilan konteynere düsmüs. Orada arama çalismalari devam ediyor. Kayip oldugu degerlendirilen 2 vatandasimiz daha var. Onlara ulasmaya çalisiyoruz. Konteynerin üzerindeki enkaz kaldiriliyor. Umarim bundan sonra can kaybimiz artmaz, vatandaslarimiza sag salim ulasiriz” diye konustu.



Olayla ilgili adli sürecin basladigini ifade eden Vali Kösger, “Savcimiz sahada incelemelerini yapiyor. Her türlü kanuni, adli süreç yürütülecek. Bu olayda kimin kabahati varsa sonuna kadar gidilecek. Ülkemiz bir hukuk devleti. Kimin suçu, ihmali, kusuru varsa sonuna kadar adli süreç isetilip hak ettigi cezayi alacak” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA