Ikizler Ve Ortagi Dügün Salonunu Kan Gölüne Çevirmisti

Izmir’de alacak verecek meselesi nedeniyle tartistiklari Süleyman Can’i sahibi oldugu dügün salonunda öldüren, babasini ise agir yaralayan ikiz kardesler Harun ve Hakan Ivgin ile ortaklari Emre Demiragaç’a yargilandiklari mahkemede haksiz tahrik indirimi yapilirken, kanli baskinin da görüntüleri ortaya çikti.

Ikizler Ve Ortagi Dügün Salonunu Kan Gölüne Çevirmisti
2 Kasim 2020’de Izmir’in Narlidere ilçesinde bulunan bir kir dügün salonunda meydana gelen olayda; Süleyman Can (27), ikiz kardesler Harun ile Hakan Ivgin (36) ve Emre Demiragaç (32) ile iddialara göre olaydan birkaç gün önce alacak meselesi nedeniyle tartisti. Süleyman Can, babasi Muzafer Can’la (56) birlikte, olayi konusmak üzere Harun Ivgin, Hakan Ivgin ve Emre Demiragaç’i dügün salonlarina davet etti. 20.45 siralarinda ellerinde silahlar ile söz konusu dügün salonuna gelen Harun Ivgin, Hakan Ivgin Süleyman Can’a, Emre Demiragaç ise Muzaffer Can’a ates etti. Silahla vurularak yaralanan Muzaffer Can, yaralanarak yere düstü. Süleyman Can ise Ivgin kardeslerden kaçarken kendini korumak için rastgele ates etti. Bu sirada Ivgin kardeslerin silahindan çikan kursunlarla yaralanan Süleyman Can, yere yigildi.

Olayin ardindan geldikleri araca binerek olay yerinden uzaklasan Harun ve Hakan Ivgin ile Emre Demiragaç, olaydan yaklasik yarim saat sonra kullandiklari silahlari gizleyerek Güzelbahçe Polis Merkezine teslim oldu. Süleyman Can ve babasi Muzaffer Can ise ihbar üzerine olay yerine gelen ambulanslar ise hastaneye kaldirildi. Süleyman Can, tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi, baba Muzaffer Can ise yogun süren tedavi sürecinin ardindan taburcu edildi.

Kanli baskinin ardindan Izmir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianame Izmir 5. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edildi. Mahkeme heyeti, yargilama sonunda tüm saniklara haksiz tahrik indirimi yaparak Hakan Ivgin ve Emre Demiragaç’a toplamda 29’ar yil, Harun Ivgin’e ise toplamda 27 yil hapis cezasi verdi.

Olay 1 dakika 35 saniye sürdü

Olaya ait güvenlik kamerasi görüntüleri de ortaya çikti. Toplamda 18 saat güvenlik kamerasi kaydi incelenirken, bilirkisi raporunda tüm olayin yaklasik 1 dakika 35 saniye sürede gerçeklestigi ifade edildi.

Saniklarin, olay yerine siyah bir araçla geldigi görülen görüntülerde, dügün salonu çalisani olan N.D.’nin hizla olay yerinden kaçisi yer aliyor. Görüntülerde, olayda hayatini kaybeden Süleyman Can ise çikan çatisma sonrasi elinde silahla kendini korumaya çalisarak olay yerinden uzaklastigi ve saniklar tarafindan vurulduktan sonra yere düstügü anlar yer aliyor. Vurulmasinin ardindan tekrar ayaga kalkarak saniklara birkaç el daha ates eden Süleyman Can, daha sonra yol kenarinda bulunan çalilarin arasina girerek düsüyor. Görüntülerde, çalilarin arasinda hareketsiz yatan Süleyman Can’i gören vatandaslarin durup genç adama yardim etmeye çalismasi ve olay yerinde polislerin inceleme yaptigi da görülüyor.

“Verilen cezalara itiraz edecegiz”

Verilen cezanin kendilerini tatmin etmedigini söyleyen Süleyman Can’in annesi Dilek Can, “Daha agir ceza almalarini istiyorum. Benim canimdan can aldilar. Ben yasamiyorum, sadece nefes aliyorum. Avukatlarimiz bu cezalara itiraz edecekler. Onlar beni bu dünyada yakti. Ben artik yasamiyorum” dedi.

Esi Muzaffer Can’a da ayni olayda 4 kursun isabet ettigini söyleyen Dilek Can, “Öldürmeyen Allah öldürmüyor ama oglum gitti. Yüregimi yaktilar, ailemizi mahvettiler. Bizim için hayat bitti” diye konustu.

Kaynak: İHA