Aydin Valisi Aksoy'dan 7 Kisinin Öldügü Patlamayla Ilgili Açiklama

Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, Nazilli ilçesinde 7 kisinin hayatini kaybettigi olayla ilgili her türlü iddianin degerlendirildigini ve 10 kisinin gözaltina alindigini açikladi.

Aydin Valisi Aksoy'dan 7 Kisinin Öldügü Patlamayla Ilgili Açiklama
Olaydan hemen sonra Nazilli’ye gelerek çalismalari bizzat yerinde takip eden Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, Nazilli Devlet Hastanesi’nde yaralilari ziyaret ettikten sonra açiklama yapti. Su anda yaralilardan bir kisinin durumunun ciddiyetini korudugunu ve Izmir Bozyaka Hastanesi’ne sevk edildigini açiklayan Vali Aksoy, ölenlerin kimliklerinin de Adli Tip Kurumu görevlilerinin çalismalarini tamamlamasindan sonra açiklanacagini söyledi.



Vali Aksoy hastane önünde yaptigi açiklamada, "Bugün 15.35 siralarinda meydana gelen, tüp degisimi sirasindaki patlama neticesinde maalesef 7 vatandasimiz yasamini kaybetti, 5 vatandasimiz da yaralandi. Yaralilardan bir tanesi 2007 dogumlu bir kizimiz, durumu biraz agir ve onu Izmir’e sevk ettik. Diger 4 yaralimiz da Nazilli Devlet Hastanemizde gerekli tedavileri yapiliyor. 3’ünün durumu iyi. Muhtemelen birkaç gün içinde taburcu olurlar. Bir tanesini de tedbir amaçli yogun bakima aldik ama hayati tehlikesi ilk asamada gözükmüyor. 7 cenazeyle ilgili olarak ta otopsileri yapilmak üzere Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Adli Tip Kurumu’na sevkleri yapildi. Adli tipta gerekli otopsi çalismalari gerçeklestirilecek. Süreci bütün kurumlarimizla birlikte takip ediyoruz. Olay anindan itibaren bütün kurumlarimiz gerekli çalismalari yapmislardir. Çevre binalara hasar olusturmadan bu sekliyle sonuçlanan bir kaza. O bizim tesellimiz oldu ama yedi vatandasimizin hayatini kaybetmesi bizi son derece üzmüstür. Yasamini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakinlarina sabir ve bassagligi diliyoruz. Yaralilarimiza da acil sifalar diliyoruz" dedi.



"10 kisi gözaltinda"

Vali Aksoy olayla ilgili 10 kisinin gözaltina alindigini belirterek, "Nazilli Cumhuriyet Bassavciligimizin yapmis oldugu çalismalar neticesinde, 10 kisi gözaltina alinmistir. Bunlarin bu olayla iliskileri Cumhuriyet Bassavciliginca degerlendirilecektir. Yaralilarla ilgili kimlik bilgilerini sizlerle paylasabilirim. Cennet Yeldi, Izmir’e sevk edilen kizimizin ismi. Mustafa Görkem Balkir bu tüpü degistiren, ilgili görevli arkadasimiz. Osman Sakizci bu da is yerinde çalisan arkadasimiz. Merve Bayar yine is yeri çalisani. Digeri de Hasan Pehlivan isimli bir müsteri. Bunlarin tedavileri hastanemizde devam ediyor. Hayatini kaybeden vatandaslarimizin otopsi çalismalari devam ettigi için kimlik bilgilerini açiklamamizin dogru olmadigini düsünüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA