Yüksekova'da 120 Bin 558 Kisi Yeni Cipli Kimlige Geçis Yapti

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 120 bin 558 kisiye kimlikler evlerinde posta yolu ile teslim edilirken, vatandaslarin yüzde 90’i ise nüfus müdürlügünde islemlerini randevusuz yapiyor.

Yüksekova'da 120 Bin 558 Kisi Yeni Cipli Kimlige Geçis Yapti
Yüksekova Ilçe Nüfus Müdürlügünün çalisanlari, vatandaslarin hiç bir magduriyet yasamamasi için yogun mesai harciyor. Ilçe Nüfus Müdürlügü, 2017’den bu yana vatandasa 120 bin 558 yeni kimlik verirken, 30 bin 384 pasaport ile 17 bin 724 sürücü belgesinin basvurusunu aldi. Gelisen son teknoloji makinelerle Yüksekovali vatandaslar yeni kimlik, pasaport ve sürücü belgelerine yakin zaman diliminde aliyor. Nüfus müdürlügü personeli, ‘Adreste nüfus’ çerçevesinde yasli ve bakima muhtaç vatandaslarin kimlik kart basvurularini da evden alarak hizmetini de sürdürüyorlar.

"Yüksekova’da ilk kez nüfus istisare toplantisi yapildi"

Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit baskanliginda, Ilçe Nüfus Müdürlügü faaliyet bilgilendirme ve istisare toplantisi düzenlendi.

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinde düzenlenen faaliyet bilgilendirme ve istisare toplantisinda, ilçe merkez ve köyleri olmak üzeri Nüfus müdürlügü ile ilgili konular masaya yatirildi. Kaymakam Çimsit baskanliginda, programa katilan STK temsilcileri, merkez ve köy muhtarlariyla soru ile cevap seklinde konular tartisildi.

“2017’den bugüne kadar toplam 120 bin 558 adet kimlik karti basvurusu alarak teslimini gerçeklestirdik”

Çalismalar hakkinda bilgi veren Yüksekova Ilçe Nüfus Müdürü Filiz Sakiz, gelen tüm vatandaslarla tek tek ilgilenerek islemler konusunda yardimci olmayi ihmal etmediklerini söyledi.

Kaymakam Ömer Çimsit baskanliginda gerçeklestirdikleri "Faaliyet Bilgilendirme ve Istisare Toplantisi" Ilçe Nüfus Müdürlügü ve Genel Müdürlügün e-Devlet adresinde yer aldigini ifade eden Sakiz, “Yapilan is ve islemler ile ilgili kurum amirlerine, ilçe protokolüne, STK temsilcilerine, vakif, dernek baskanlarina ve mahalle muhtarlarina bilgi verildi.

Toplanti sonunda ise soru-cevap seklinde degerlendirmeler yapildi. Yüksekova Ilçe Nüfus Müdürlügü olarak bizler 2017’den bugüne kadar toplam 120 bin 558 adet kimlik karti basvurusu alarak teslimini gerçeklestirdik. Bunun yaninda müdürlügümüze devri gerçeklestirilen 30 bin 384 adet pasaport ve 17 bin 124 adet sürücü belgesi basvurusu alinmistir. Ayrica müdürlügümüzce adreste nüfus hizmeti çerçevesinde yasli ve bakima muhtaç vatandaslarimizin Kimlik Karti basvurularini ikametlerinde aldik ve almaya devam ediyoruz. Müdürlügümüze gelen vatandaslarimizin yaklasik %90’nin randevu almadan gelmeleri zaman kaybina, is ve islemlerin aksamasina sebebiyet vermektedir. Kiymetli Vatandaslarimizdan ricamiz odur ki, randevu alarak müdürlügümüze gelmeleridir’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA