Türk Milli Kuvvetler Vakfi Baskani Fatih Simga Açiklamasi 'Türk Ekmeksiz, Elbisesiz, Evsiz Kalir Ama Vatansiz Kalmaz'

Türk Milli Kuvvetler Vakfi Baskani Fatih Simga, “Ekonomik terörle Türkü ezmeye çalisanlar bilsin ki Türk ekmeksiz kalir, elbisesiz kalir, evsiz kalir ama vatansiz kalmaz. Tarihte kalmamistir, bundan sonra da kalmayacaktir ve bundan sonra Türkün vatani tüm cihandir, Kizilelma’dir, turandir” dedi.

Türk Milli Kuvvetler Vakfi Baskani Fatih Simga Açiklamasi 'Türk Ekmeksiz, Elbisesiz, Evsiz Kalir Ama Vatansiz Kalmaz'


Kocaeli’de Türk Milli Kuvvetler Vakfi (TÜMKUV), kurulusunun ikinci yilini özel bir organizasyonla kutladi. Ikinci yila özel sinevizyon, salondaki katilimcilara izletildi. Program dahilinde Atatürk’ün sevdigi sarkilarin dinletilmesinin yani sira, yemek ve Osmanli serbeti ikram edildi. Vakif Genel Baskan Danismani Mahmut Ari öncülügünde türkü dinletisi yapildi. Programin açilis konusmasi ise Türk Milli Kuvvetler Vakfi Baskani Fatih Simga tarafindan gerçeklestirildi.

Simga, “Ekonomik terörle Türkü ezmeye çalisanlar bilsin ki Türk ekmeksiz kalir, elbisesiz kalir, evsiz kalir ama vatansiz kalmaz. Tarihte kalmamistir, bundan sonra da kalmayacaktir ve bundan sonra Türk’ün vatani tüm cihandir, Kizilelma’dir, turandir” dedi.



“Devletimin bekasi ugruna sehadete kosan Ömer Halisdemirlerin emanetleri için vakiflastik”

Vakfin hangi gayelerle yola çiktigindan söz eden Baskan Simga, “Aziz sehitlerimizin yakinlari, kahraman gazilerimizin ve ailelerinin maddi, manevi ve toplumsal ihtiyaçlarinin karsilanmasina temin etmek, bu kisilere is bulmak konusunda destek olmak, yoksulluk nedeniyle yardima muhtaç kisilere is bulmalari konusunda destek olmak, yoksulluk, zihinsel veya fiziksel engellilik gibi nedenlerle yardima muhtaç durumda olan kisilerin ve bu kisilerin ailelerinin maddi, manevi ve toplumsal ihtiyaçlarinin karsilanmasina destek olmak, devletinin egitim ve saglik hizmetlerine destek olmak amaciyla vakiflastik. Bizler ülkemizin son 10 yilda sinirlarindaki savaslar yüzünden ülkelerini terk ederek vatanimiza gelen siginmaci göçünden dogan yükümlülükleri sirtlamak, siginmaci insanlari muhacirler görüp Türk töresine yakisir ve Medineli Ensar suuruyla devletimizin yaninda olmak amaciyla vakiflastik. Devletimin bekasi, milletimin istiklal ve istikbali ugruna sehadete kosan Ömer Halisdemirlerin hayalleri, hedefleri, emanetlerine sahip çikip hizmet etmek amaciyla vakiflastik” diye konustu.



“Türk Milli Kuvvetler Vakfi, günümüzün sanli Kuvayi Milliyecileridir”

Vakif olarak yaptiklari çalismalarin gurur verici oldugunu söyleyen Baskan Simga, günümüzün Kuvayi Milliyecileri olduklarini belirtti.

Simga, “Her bölgede bir hastane, her ilde bir asevi, her ilde bir destek okul ve pati canlarimiza her ilde bir barinak hedeflerimizle çiktigimiz yolumuza 4 bölge ve ilde teskilatlanarak hizla çalismalarimiza basladik. Gücümüzü adimizla birlestirdigimiz Kuvayi Milliye suuruyla yürüdügümüz bu kutlu yolun çilesi, özverisi süphesiz ki Türk milletinin gelecegi için yapilan bir mücadeledir. Ve bizler bu mücadelemizi yilmadan, yorulmadan devam ettirecegimizi yüce milletimize arz ediyoruz. Çünkü bizler basarinin kesinlikle tesadüf olmadiginin bilincindeyiz. Sanli tarihimiz mücadele ile dolu, büyük zaferleri iman, inanç ve direnisle kazanmis bir milletin evlatlariyiz. Atatürk’ün dedigi gibi Cumhuriyetin yilmaz bekçileriyiz. Bu sebeple Türk Milli Kuvvetler Vakfi geçmis ve gelecegimiz arasinda bir köprü kurarak milli ve manevi degerlere sahip çikarak, meziyetlerini inanç ve gururla korumak zorunda oldugunu bilerek yürüyen günümüzün sanli Kuvayi Milliyecileridir” seklinde konustu.



“Turan birligi kurulmalidir”

Türkiye’nin attigi adimlarla güçlendigine vurgu yapan Simga, “Cumhuriyetimizin hayali yerli arabamizi Togg ismiyle gerçeklestiren, insansiz hava, kara, deniz, araçlariyla sanli ordumuzun gücüne güç katan ve sirada bekleyen nice sürprizlerle müthis çalismalara imza atan Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayip Erdogan’i da buradan en kalbi duygularimla selamliyor, saygilarimi sunuyorum. Büyük Türk Basbugu Metehan’in islikli oku ile baslayan bu serüven dünya tarihini yeniden yazacak güce kavusmaya baslamistir. Türk Milli Kuvvetler Vakfi Genel Baskani olarak küresel birtakim konulara deginmeden konusmami bitirmek istemiyorum. Bilinmelidir ki Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar Türk dilinin konusuldugu Türk cografyasinda dil birliginin kimlik birligine geçmesi zaruridir. Tek dil artik; tek devlet, tek bayrak, tek vatan konumuna gelmeli ve turan birligi kurulmalidir” ifadelerini kullandi.

“Türk ekmeksiz, elbisesiz, evsiz kalir ama vatansiz kalmaz”

Türklerin ekonomik terörle ezilmeye çalistigini söyleyen Simga, “Ekonomik terörle Türkü ezmeye çalisanlar bilsin ki Türk ekmeksiz kalir, elbisesiz kalir, evsiz kalir ama vatansiz kalmaz. Tarihte kalmamistir, bundan sonra da kalmayacaktir ve bundan sonra Türkün vatani tüm cihandir, Kizilelma’dir, turandir” dedi.

Kaynak: İHA