Rusya Ve Belarus, Bölgesel Güvenlik Anlasmasinda Degisiklik Öngören Protokolü Imzaladi

Rusya ve Belarus arasinda imzalanan bölgesel güvenlik anlasmasinda degisiklik yapilmasini öngören bir protokol imzalandi.

Rusya Ve Belarus, Bölgesel Güvenlik Anlasmasinda Degisiklik Öngören Protokolü Imzaladi


Rusya Savunma Bakanligi, Belarus ile 1997 yilinda imzalanan bölgesel güvenlik anlasmasi üzerinde degisiklik öngören protokolün imzalandigini duyurdu. Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu ve Belarus Savunma Bakani Viktor Hrenin arasinda imzalanan degisiklige dair Rusya Savunma Bakanligindan yapilan açiklamada, "3 Aralik 2022’de, Minsk’te, Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu ve Belarus Savunma Bakani Viktor Hrenin askeri alanda ortak bölgesel güvenligin saglanmasina iliskin ülkeler arasi anlasmanin degistirilmesine yönelik anlasma imzalandi" denildi.

Açiklamada Sergey Soygu’nun degisiklige dair görüslerine de yer verilerek, "Belarus ile müttefiklik iliskileri, Bati’dan gelen esi benzeri görülmemis baski ve birlik devletlerine ilan edilen savasa karsi önem kazandi. Belarus bizim güvenilir ortagimiz olmustur ve olmaya da devam etmektedir." ifadelerine yer verilirken, Soygu’nun, ABD ve müttefiklerinin Rusya’nin yani sira Belarus’a karsi yaptigi baskida Minsk’in durusunu takdir ettigi aktarildi.

Soygu ayrica bölgesel güvenlik grubu askerlerinin Belarus topraklarinda muharebe koordinasyon faaliyetleri yürüttügünü söyleyerek, "Halihazirda, iki ülkenin devlet baskanlarinin kararina uygun olarak Rusya ve Belarus ortak bölgesel güç askeri birlikleri ve olusumlari muharebe koordinasyon faaliyetleri yürütüyor" dedi.

Kaynak: İHA