Özel Bireyler Bu Salonda Sporcularla Bulusacak

Kastamonu’da, özel bireylerin spor yapmalarini saglamak için yapilan spor salonu, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde kapilarini açti.

Kastamonu’da özel sporcular için Merkez Spor Salonu’nda yapilan Özel Sporcular Spor Salonu, düzenlenen törenle açildi. 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen açilis törenine Kastamonu Valisi Avni Çakir, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Kastamonu Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu, özel bireyler ve aileleri katildi.



"Onlarin her güzel anina hep beraber sahitlik edecegiz"

Törende konusan Vali Avni Çakir, “Isin sirri aslinda burada, bu kardeslerimizin yüzlerindeki isilti. Buradaki özel bireylerimizin ve ailelerimizin yüzlerinin güldügünü hissediyorsak zaten çok seyi basarmisiz demektir. Bu anlamda Kastamonu’da gerçekten de çok güzel seyler oluyor. Ben de her türlü taleplerine büyük bir hassasiyet ile yaklasmaya gayret ettim ve çok büyük bir mutlulukla sosyal hayatta çok daha fazla görünmelerine sahitlik ettim. Onlarin özgüven ve morallerindeki artislari bende sizin gibi takip ettim. Insallah bundan sonra onlarin her güzel anina hep beraber sahitlik edecegiz. Onlarla ilgili bir davet aldigimiz zaman lütfen en genis katilim ile buna icabet edelim. En büyük desteklerden bir tanesi de bu olur. En büyün engelin sevgisizlik oldugunu hepimiz biliyoruz. Bu anlamda onlar birçok alanda bizlere müthis bir örnek” dedi.



“Özel bireylerimiz için daha güzel imkanlari olusturmak için çalismaya devam edecegiz”

Özel bireyler için daha güzel imkanlar olusturmaya çalisacaklarini belirten AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise, "Engelli bireylerimiz toplumda artik itilmis, dislanmis bireyler degil toplumun en önünde tutulan nadide bireyler haline geldi. Kamu binalarini engellilere hizmet edecek sekilde düzenlenmis olmasi, kamudaki istihdam oranlarinin 10 kat ileriye tasinmasi bunlarin hepsi en güzel örnekler. Daha güzel hizmetleri de kazandirmak istiyoruz, buradaki imkanlar bizi de mutlu ediyor. Özel bireylerimiz için daha güzel imkanlari da olusturmak için çalismaya devam edecegiz” diye konustu.



Engelsiz Yasam Merkezi insaati tamamlaniyor

Kastamonu’da insa edilen engelsiz yasam merkezinde çalismalarin tamamlamak üzere oldugunu söyleyen Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu da, “Farkindaligin git gide arttigi, toplumunda en büyük problemlerinden biriydi engelli bireyler. Özellikle son dönemde bu konuda o kadar yogun çalismalar oldu ki, belki her ilde farkli farkli düzeylerde farkindalik olustu. Bu ise gönül veren insanlarin bu konudaki çalismalari da farkindaligin artmasinda önemli yerleri oluyor. Benim ailemde de engelli bir birey var, çekilen sikintilari o yüzden çok iyi biliyorum. Ufak bir ihtiyaciniz olur, birakip gidemezsiniz. Baskalari için çok ciddi problem olarak görünmeyebilir ama yasayanlarin agzindan dinlediginiz zaman görüyorsunuz ne kadar büyük problem oldugunu. Bu konuda bizlerde bir çalismanin içerisindeyiz. Çalismalar yapiyoruz, Engelsiz Yasam Merkezi’nin insaatini tamamlamak üzereyiz. Bir iki ay içerisinde açilisini hep birlikte yapariz” seklinde konustu.



“5 yasindan 22 yasina kadar çok ciddi konusma sorunu çekmis engelli bir bireyim”

Özel bireylerin vakit geçirebilecekleri yerlerin sayisinin artacagini söyleyen Kastamonu Gençlik ve Spor Il Müdürü Resat Asrak ise, “3 Aralik Dünya Engelliler Günü, engelli bireylerimizi, haftada bir, ayda bir, yilda bir gün degil her an hatirlamak adina, devletimizin son yillarda yaptigi özel bireylerimizle ilgili kanun ve düzenlemeler TBMM’de yapildi. Tüm kurumlarimiz ellerinden geldigince çalismalarini yapti. Ilimizde de iyilestirme hareketleri yapildi. GSIM olarak bizde özel bireyler için ne yapabiliriz diye istisare ettigimizde, bu salonun en güzel yerini her gün bireylerimizin birbirleri ile kaynasacaklari yer olarak tefris ettik. Devletimizin imkanlarini özel bireylerimizle bulusturmus olduk. Ben de engelli bir birey olarak, 5 yasindan 22 yasina kadar çok ciddi konusma sorunu çekmis engelli bir bireyim. Bunun acisini bende yasadim. Yapmak önemli ama bunu yasatmak daha önemli. Burada en önemlisi özel bireylerimiz ve aileleri ile asagidaki salonlardaki çalisan ögrencilerimiz ve aileleri ile kaynasiyorlar. Insallah birlik ve beraberlik içerisinde buradan bir çig gibi yayilip, buna benzer yerlerin sayisinin artacagindan hiç süphem yok” seklinde konustu.



“Çogu yerden kovulduk”

Özel bireyler olarak yillardir bir mekan bulamadiklarini ve gittikleri her yerden kovulduklarini söyleyen Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanisma Dernegi Baskani Huriye Boyraz, "Verilen hizmet paha biçilemez. Satranç kurslari, okçuluk, masa tenisi var internet yok, televizyon bagimliligi yok. Çocuklarimin heyecanla gelisini, Cumhurbaskanima izletmeden Rabbim’e nefesimi teslim etmeyecegim” dedi.

Konusmalarin ardindan Vali Çakir ve Baskan Vidinlioglu, özel bireyler ile masa tenisi oynadi. Ardindan özel bireyler, spor salonunda çesitli aktiviteler gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA