CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Türkiye'nin Kökten Bir Degisime Ihtiyaci Var'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Türkiye’de gerçek bir demokrasi insa edecegiz. Anayasamiz hazir. Ekiplerimiz ve kadrolarimiz, gece gündüz ortak bir program için çalisiyorlar” dedi.



CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Istanbul Lütfi Kirdar Uluslararasi Kongre ve Sergi Sarayi’nda düzenlenen ’Ikinci Yüzyila Çagri’ toplantisinda partililerle bir araya geldi. Toplantida, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, milletvekilleri, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, parti temsilcileri, il ve ilçe baskanlari gibi çok sayida davetli katildi.

Kapanis konusmasi yapan CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, “Türkiye’de gerçek bir demokrasi insa edecegiz. Anayasamiz hazir. Ekiplerimiz ve kadrolarimiz, gece gündüz ortak bir program için çalisiyorlar” dedi.

Kiliçdaroglu, Türkiye’nin kökten bir degisime ihtiyaci oldugunu belirterek 6’li masa için, “Türkiye için bir araya gelen, kalbi Türkiye için atan, 6 vatansever liderin masasidir o” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’nin kökten bir degisime ihtiyaci var”

Türkiye’nin kökten bir degisime ihtiyaci oldugunu savunan Kiliçdaroglu, “Türkiye’nin kökten bir degisime ihtiyaci var. Herkes için çalisan bir sisteme ihtiyaci var. Bakin görüyorsunuz, böyle bir Türkiye mümkün ve emin olun iktidara geliyoruz ve bu köklü dönüsümü gerçeklestirecegiz. Bu ülkede hiç kimse korkuyla uyanmayacak. Vatandas, çalisan bir sistemin yani olusturacagimiz sistemin, ülke ekonomisini, sanayisini, esnafini, emekçisini koruyacak, bunu çok iyi bilecek. Bireyler, yönetenler gelip gidecek, ama ülke bir daha asla savrulmayacak. Bu benim, güzel ülkeme birakacagim, en büyük ve en güzel mirasim olacak. Bugün verdigimiz kavga, Türkiye’nin yarin nasil bir ülke olacaginin kavgasi. Nasil bir Türkiye hayal ettigimizin davasi. Saniyorum bu açiklamalarin tümü bunlari göstermistir. Bugün bu sahneden size, ana muhalefet partisinin genel baskani olarak seslenmiyorum. Kuracagimiz sistemin, büyük güç birliginin bir parçasi olarak sesleniyorum. Söylemistim, bu siyaset üstü güç birligi, sizlerle birlikte çalisinca tamamlanacak." diye konustu.



6’li masada siyasal bir birlikteliklerinin oldugunu belirten Kiliçdaroglu, "Bir de siyasal bizim birlikteligimiz var tabii. Yani 6’li masa. Türkiye için bir araya gelen, kalbi Türkiye için atan, 6 vatansever liderin masasidir o. Bu degerli insanlarin en büyük motivasyonu, aldiklari ya da alacaklari oylarda degil! ‘Ülke söz konusu olunca, ideolojik farkliliklar teferruattir’ dememiz, bu masanin en büyük gücüdür. Türkiye için kenetlendik! Halkimizin haysiyetli yasami için kenetlendik. Biz 6 lider olarak, birlikte yürümeye devam edecegiz. Türkiye’de gerçek bir demokrasi insa edecegiz. Anayasamiz hazir. Ekiplerimiz ve kadrolarimiz, gece gündüz ortak bir program için çalisiyorlar. Bizim siyasi, ahlaki ve vicdani birligimiz; bakin bu birlikteligi bir daha ifade edeyim, ahlaki ve vicdani diyorum. Türkiye dahil dünyanin her yerinden, isinde en iyi uzmanlar ve siyaset üstü vatanseverlerimizle, bunun için bulustum. 6’li masayi olusturan partilerimizin de çok iyi kadrolari var. Bu degerli insanlarla birlikte çalisiyoruz. Tabii ki en iyileri bulmak yetmez. Onlarin elini de güçlendirmek gerekir. Bu büyük birlikteligin basarili olmasi için kaynaga ihtiyaç var. Açik ve net söylüyorum, Bay Kemal bu sorunu da çözdü. Iktidarimizin ilk 6 ayinda, milletimizin ferahlamasi için hizli çözümlerimiz hazir. Ilk adim halkimiza nefes aldirmak, sonra kalici refahi saglayacagiz. Gerçeklestirdigim uluslararasi temaslarda, toplamda 5 trilyon 461 milyar dolarlik fon yöneten yatirim bankalari ve girisim sermayesi fonlariyla verimli toplantilar yaptim. Aralarinda dijital teknoloji vardi, yapay zekâ vardi, makine ögrenimi, finansal teknolojiler ve yesil enerji gibi önemli sektörlere, büyük yatirimlar yapan kurumlar vardi. Iktidarimizin ilk 3 yilinda, en az 100 milyar dolar dogrudan yatirim gelecek. Ben bu parayi getirecegim. Peki bu yeterli mi? Hayir! Dünyanin her yerinde bagimsiz çok büyük varlik fonlari var. Iktidarimizin ilk üç yilinda, onlardan da en az 75 milyar dolar yatirim alacagiz. Ayrica sürdürülebilir fonlardan en az 150 milyar dolar yatirim getirecegiz. Özellikle hedefimiz Avrupa’nin ve Uzakdogu’nun emekli fonlari olacak. Norveç ve Singapur gibi” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’nin uluslararasi rekabet gücünü artirarak, topyekûn kalkinmayi saglayacagiz”

Türkiye’nin uluslararasi rekabet gücünü artirarak, topyekûn kalkinmayi nasil saglayacaklarini açiklayan CHP Genel BaskaniKiliçdaroglu, “Türkiye’nin uluslararasi rekabet gücünü artirarak, topyekûn kalkinmayi böyle saglayacagiz. Tüm Türkiye’yi kapsayacak bir üretim-ticaret-finans agi kuracagiz. 50 ili kapsayan 8 bölgede, özel ekonomi bölgeleri olusturacagiz. Esnek, kendine özel mevzuata tabii, inovasyon odakli özel ekonomi bölgeleri olacak. Türkiye genelinde bir üretim ve ihracat hareketi baslatacagiz. Bahsettigim modelde limanlar, tersaneler, tarim bölgeleri ve dijital yatirim bölgeleri var. Tüm Türkiye üretecek. Basta Istanbul olmak üzere, metropollere yigilan nüfus, içi bosaltilan Anadolu’da istihdam imkâni bulacak. Böylelikle bu modelde, Marmara ve Ege Bölgesi’nden tersine göç tesvik edilecek. Ikinci kolonumuz ‘isgücü dönüsümü’. Çünkü bu kalkinmayi gerçeklestirmek için, egitimde firsat esitligine, üniversitelerimizin bilgi üretmesine, yüksek yetenek insasina ve bu köklü dönüsümü gerçeklestirecek nitelikli is gücüne ihtiyacimiz var. Bunu hizla hayata geçirecegiz. Üçüncü kolon ‘enerji’. Dünyanin içinde bulundugu enerji krizi derinlesiyor. Bu yüzden enerjide bagimsizligimizi saglamak, önceligimiz olacak. Bunun iki yolu var: Birincisi temiz enerjiye yatirim yapmak. Ikincisi ise özellikle Akdeniz havzasindaki avantajli konumumuzu kullanmak. Türkiye’yi enerjide tek kutuplu konumdan çikarip, herkesin güvendigi bir is ortagina dönüstürmek. Türkiye’yi enerji depolama, isletme ve dagitim merkezi haline getirmek. Dördüncü kolonumuz ‘gida bollugu ve bereketi’. Çünkü aç çocuklarla, endüstriyel devrimi gerçeklestiremeyiz. Milletimizin en büyük zenginliklerinden biri bereketli topraklarimiz. Besinci kolonumuz ‘hizli istihdam artisi’. Projelerimiz ile bu bölgelerde, ilk etapta 3.5 milyon kisi istihdam edilecek. Sürdürülebilir is edinme programlari baslatilacak. 5 yil içinde 13 milyon 500 bin kisi, sürdürülebilir is edinme programlarina dahil edilecek. Tüm bunlari gerçeklestirdigimizde halkimiz zenginlesecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA