Yazici 'Diploma Tek Basina Bir Sey Ifade Etmiyor'

DÜZCE – Düzce Üniversitesi Kariyer Gelistirme ve Mezun Izleme Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Dr. ögretim üyesi Senem Çolak Yazici, öz geçmis hazirlamada ve mülakatta dikkat edilmesi gerekenleri anlatti.

Yazici 'Diploma Tek Basina Bir Sey Ifade Etmiyor'
Atatürk Egitim ve Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte Yazici, öz geçmis hazirlarken dogru bilgilere yer verilmesi ve gerekli anahtar kelimelerin kullanilmasi tavsiyesinde bulundu. Insan Kaynaklari uzmaninin bir öz geçmise bakma süresinin ortalama 6 saniye sürdügünü ifade eden Yazici, istenen anahtar kelimelerin kullanilmamasi durumunda öz geçmisin insan kaynaklari uzmaninin önüne dahi gelmeyecegini dile getirdi.

Bir ise basvurabilmek için diplomanin olmasi gerektigini, ancak diplomanin tek basina artik bir sey ifade etmedigini vurgulayan Senem Çolak Yazici kisilerin yetkinliklerini ve becerilerini artirmasi tavsiyesinde bulundu.

Is mülakatlarinda dikkat edilmesi gerekenlere de deginen Yazici, is mülakatina gitmeden önce basvurulan bölüm ve firma hakkinda bilgi toplanmasi gerektiginin altini çizdi. Is yerinin iyi taninmasi tavsiyesinde bulunan Yazici, giyim kusamin da o is yerinin istek ve talepleri dogrultusunda olacaginin bilinmesi gerektigini söyledi.

Firma sahiplerinin basvuru yapan kisinin; “Bu isi basarabilecek mi ve çalisanlarla uyum saglayabilecek mi?” sorularina dikkat ettigini ifade eden Yazici, mülakata girecek adaylarin bu sorularin yani sira sorulabilecek diger sorulari da göz önünde bulundurarak, hazirlikli olmasi gerektigini söyledi.



Is arama süreçlerinde sosyal medyanin da öneminin arttigini dile getiren Merkez Müdürü Çolak Yazici, sosyal medya kullaniminda da düzenli ve dikkatli davranilmasi gerektiginin altini çizdi.
Kaynak: İHA