Karaköy'deki Katli Otoparkin Yikim Çalismalari Havadan Görüntülendi

Karaköy’deki tarihi katli otoparkin yikimina baslandi. Katli otoparkin yikim çalismalariysa dronla havadan görüntülendi.

Karaköy'deki Katli Otoparkin Yikim Çalismalari Havadan Görüntülendi
1976 yilinda açilan ve sehrin ilk katli otoparki olma özelligini tasiyan Karaköy’deki Istanbul Büyüksehir Belediyesine ait 7 katli otoparkin yikimina baslandi. Çalismalarin oldugu alana gelen Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, yikim ve sonrasinda yapilmasi planlanan proje hakkinda bilgi verdi. Imamoglu, bölgenin özellikle Galataport Projesiyle birlikte turistik yönünün güç kazandigini söyleyerek, katli otoparkin yikilip yerine yer alti otoparki ve üst kisma da sanat ve kültür faaliyetlerinin gerçeklestirilecegi bir alan yapilacagini belirtti.

Imamoglu, kazan-kazan mantigiyla yapilan projenin bütün detaylarini Galaport’un sahibi olan firmanin üstlendigini, projenin bu yönüyle yerel yönetim özel sektör is birliginin örnek dayanisma yolculuklarindan birisi oldugunu aktardi.

“Göreve geldigimizde, bu alanin buraya yakismadigini tespit ettik”

Yikim çalismasini yerinde inceleyen Imamoglu, “Karaköy’de yillardir hizmet veren kapali otoparkin oldugu yerdeyiz. Bu bölge daha çok ticaret merkeziydi. Belli sektörlerin toptan, perakende satis alanlarinin oldugu bir noktaydi. Ama artik bu ada degisiyor. Beyoglu’nun büyük bir bölümü aslinda degisiyor ama bu bölüm çok hizli dönüsüyor. Malum burada Galata Port projesi var ve turistik yönü güçlü. Otel ve diger hizmet sektörünün konumlandigi bir nokta haline geldi. Bu da demek oluyor ki burasi ulusal ve uluslararasi düzeyde en yogun turistin ayak basacagi ve bizi taniyacagi, bizi görecegi bir merkeze dönüsecek. Buraya görevi aldigimizda, ilk geldigimizde Galata Port yatirimci firma yetkililerimizle yaptiginiz tespitlerden bir tanesi de bu alanin bu sekilde buraya yakismadigiydi. Ve söyle bir karara vardik. Buranin meydana dönüsmesini, otopark kapasitesinin burada yer altina alinarak otopark hizmetinin devam etmesini, yani hiçbir sikintiya ugramamasini, ayni zamanda buradaki meydanin da üst kullaniminin yine kamu lehine, sanat, kültür faaliyetlerinin oldugu ve sehre soluk aldirdigi ki bogaz kiyisindan Karaköy Iskelesi’ne dogru uzanan bölümüyle beraber sehrin bu sikismisliginda yaklasik yedi bin metrekarenin üzerinde muazzam bir alanin, meydanin kazandirilmasini saglayacak bir proje gelistirildi” dedi.



“2 buçuk yillik bir is plani var”

Projenin kamu lehine bir çalisma oldugunu söyleyen Imamoglu, “Su anda yikimi basladi.

Yikimla beraber toplamda 2 buçuk yillik bir is plani var. Bu projenin yikimindan yapimina kadar bütün detaylarini Galataport’un sahibi olan firma üstlenmistir. Yapip anahtar teslimi büyüksehir belediyesine teslim edecek ve büyüksehir belediyesi burada hem otoparki isletecek hem de üst kullanim hakkini elde edecek. Bu ayni zamanda kamu lehine de bir isbirligidir. Yani kazan-kazan mantigini içeren, buradaki yatirimciya saglikli bir çevre sunmanin karsiliginda böyle bir kamu hizmetinin alinmasi da bence yine yerel yönetim özel sektör is birliginin örnek dayanisma yolculuklarindan birisi olmustur” diye konustu.

Öte yandan, sehirde ilk olma özelligini tasiyan Karaköy’deki tarihi katli otoparkin yikim çalismalari dronla havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA