Istanbul Bogazi'nda Yilbasi Öncesi Teknelere Kaçak Ve Sahte Içki Denetimi

Istanbul Bogazi’nda yilbasi öncesi eglence organizasyonu yapan teknelere kaçak ve sahte içki denetimi gerçeklestirildi. Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve Sahil Güvenlik ekiplerinin gerçeklestirdigi denetimlerde isletmelerin belgeleri de tek tek kontrol edildi.

Istanbul Bogazi'nda Yilbasi Öncesi Teknelere Kaçak Ve Sahte Içki Denetimi


Istanbul Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerinin katilimiyla Besiktas’da ve çevre ilçelerde yilbasi öncesi, eglence organizasyonu yapan teknelere yönelik kaçak alkol denetimi gerçeklestirildi.

Denetimlerde tekne isletmelerinin servis edilen ürünlerin bandrollerini ve is yerinin hijyen kurallarina uyup uymadiklarini kontrol edildi. Il Tarim ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca’nin da katiligi denetimde ekipler isletmelerin gerekli evraklari tam olup olmadigini kontrol etti. Il Tarim ve Orman Müdürü Karaca, “7 gün 24 saat esasina göre, 5996 sayili veteriner hizmetleri, bitki sagligi, gida ve yem kanunu çerçevesinde halkimizin güvenilir gidaya ulasmasi ile ilgili çiftlikten sofraya kadar bütün asamalari denetliyoruz. Kurban Bayrami ve Ramazan Bayrami öncesi oldugu gibi yilbasi öncesi de özellikle alkol tüketilen ve alkol üretilen isyerlerinde denetimlerimizi biraz daha siklastiriyoruz. Denizde Sahil Güvenlik Komutanligimiz ile beraber, karada polisimiz ve jandarmamiz ile beraber denetimlerimizi siklastiriyoruz bu dönemde. Bu dönemde Sahil Güvenlik Komutanligimiz ve ekiplerimiz ile beraber Bogaz’a açilacak ve alkol sunumu yapacak teknelerde denetimlerimizi gerçeklestirdik. Önce evraklarinin kontrolünü yapiyoruz, Maliye Bakanliginca gelistirilen barkod okuma cihazlariyla bandrolleri gerçek mi degil mi onun kontrolünü yapiyoruz. Ayrica isletmenin alkol sunumu ile belgeleri var mi? TAPDK belgeleri var mi, ruhsatlari var mi, çalisanlarin hijyen belgeleri var mi, ilaçlama belgeleri var mi? Kontrollerini yapmak suretiyle denetimimizi sonlandiriyoruz” dedi.

Öte yandan kontrollerin yilbasina kadar devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA