Iran, Italya Büyükelçisini Disisleri Bakanligina Çagirdi

Italya’nin Tahran Büyükelçisi Giuseppe Perrone, Italyan yetkililerin Iran’in içislerine yönelik açiklamalari nedeniyle Iran Disisleri Bakanligi’na çagirildi.

Iran Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Italya’nin Tahran Büyükelçisi Giuseppe Perrone’nin Italyan yetkililerinin Iran’in içislerine yönelik açiklamalari nedeniyle Disisleri Bakanligina çagirildigi belirtildi. Büyükelçi Perrone’ye konudan duyulan rahatsizliktan dolayi nota verildiginin ifade edildigi açiklamada, "Bazi Italyan yetkililerin Iran’in içislerine müdahaleci eylemleri bu ülkenin büyükelçisine iletilmis ve insan haklarina iliskin seçici ve ikili yaklasimlarin Iran Islam Cumhuriyeti açisindan kabul edilemez oldugu vurgulanmistir. Karsi taraf ise yasa disi yaptirimlar uygulayarak milletin haklarini çignemis ve Iran halkinin çikarlarini ciddi sekilde zedelemistir" denildi.

Italya Disisleri Bakani Antonio Tajani, Iran’in Roma Büyükelçisi Mohammad Reza Sabouri’yi Iran’daki idam cezalarina ve gösterilere yönelik siddete tepki olarak dün Disisleri Bakanligina çagirmisti.
Kaynak: İHA