Belarus, Ukraynali Büyükelçiye Nota Verdi

Belarus, Ukrayna’nin Minsk Büyükelçisini Disisleri Bakanligina çagirarak Ukrayna’ya ait S-300 hava savunma sisteminden firlatilan bir füzenin Brest bölgesine düsmesiyle ilgili nota verdi.

Ukrayna’ya ait S-300 hava savunma sisteminden firlatilan bir füzenin yerel saatle 10.00-11.00 siralarinda Belarus’un Brest bölgesine düsmesinin ardindan Belarus ile Ukrayna arasindaki gerilim artti. Belarus Disisleri Bakanligi Sözcüsü Anatoly Glaz, Ukrayna’nin Minsk Büyükelçisinin Disisleri Bakanligi’na çagirilarak kendisine konudan duyulan rahatsizligin dile getirildigini ve nota verildigini belirtti.

Belarus’un olayi son derece ciddi olarak nitelendirdigini ifade eden Sözcü Glaz, "Ukrayna tarafindan kapsamli bir sorusturma yürütülmesini, sorumlulardan hesap sorulmasini ve gelecekte böyle olaylarin bir daha tekrarlanmamasi için kapsamli önlemler alinmasini talep ettik" dedi.

Füzenin yakin zamanda Polonya’da yasanan olaya benzer sekilde yanlislikla Belarus topraklarina düstügü ya da Belarus’un hava savunma sistemi tarafindan düsürüldügü seklinde iki ihtimal üzerinde duruluyor.
Kaynak: İHA