Balikesir'de Ögrenciye Ulasimda Yüzde 75'E Varan Indirim

Ögrenci dostu Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, ögrencilerin 2022-2023 Egitim-Ögretim yilinda ulasim masraflarina 25 milyon liralik destek saglayacak. 16 hatta yapilan ve 1 Ocak itibariyle geçerli olacak yeni düzenlemeyle, ögrenciler yüzde 75’e varan indirimden faydalanacak.

Balikesir'de Ögrenciye Ulasimda Yüzde 75'E Varan Indirim
Ögrenci Dostu Sehir Balikesir’in insasi noktasinda birçok projeyi hayata geçiren Türkiye’nin en genç Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’dan ögrencilere büyük ulasim destegi geliyor. Baskan Yilmaz 2022 yilinin son meclis toplantisinda ögrenciler için büyük müjdeyi verdi. Geçtigimiz yil 4,5 TL olan KYK-Kampus Hatti sefer ücretini, ögrencilere özel hazirlanan abonman tarifeleriyle 2.80 TL’ye kadar düsüren Baskan Yücel Yilmaz, bu kez de ögrencilere 2022-2023 Egitim - Ögretim yili için yaklasik aylik olarak 3 milyon lira, egitim ögretim süresi sonuna kadar da 25 milyon TL’lik ulasim destegi saglayacak. 1 Ocak itibariyla yürürlüge girecek tarife dahilinde, ilçeler arasi mesafe ve binis oranlarina göre hesaplanan 16 hatta, BALKART kullanan ögrenciler için yüzde 40 ile yüzde 75 arasinda indirim yapilacak.

Müjdeyi Baskan Yilmaz verdi

Hedeflerinin; erisilebilir, ekonomik, yolcu memnuniyeti esasli toplu ulasim hizmeti oldugunun altini çizen Baskan Yilmaz, “ Biz ise Eylül ayinda; geçen yil 4,5 TL olan KYK-Kampüs Hatti sefer ücretini, 2,80 TL’ye kadar indirdik. Simdi yeni bir müjde vermek istiyorum; 2022-2023 egitim-ögretim yilinda ögrencilerimize aylik yaklasik 3 milyon lira olmak üzere; egitim ögretim yilinin sonuna kadar ortalama 25 milyon TL ulasim desteginde bulunuyoruz. Bu uygulama ile ilgili çalismalara 1 Eylül’de baslamistik. 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan yeni uygulama ile özel isletilen minibüslerde; yüzde 40’tan yüzde 75’e varan indirimler yapiyoruz. Aradaki fark Balikesir Toplu Tasima A.S. tarafindan sübvanse edilecek. Hayata geçirdigimiz bu uygulama; ögrencilerimize ve ailelerine aylik yaklasik 600 TL’ye varan bir destek demek. Listede adi olmayan ilçelerde esnaflarimiz ile görüsmelerimiz devam ediyor. Görüsmeler sonuçlandiginda da bilgi verecegim” dedi.

Savastepe - Balikesir 23 TL’den 10 TL’ye, Ivrindi - Balikesir 18’TL’den 8 TL’ye, Kepsut - Balikesir 17’TL’den 7 TL’ye, Kepsut - Dursunbey 35,5’TL’den 18 TL’ye, Dursunbey - Balikesir 40’TL’den 20 TL’ye, Susurluk - Balikesir 20’TL’den 10TL’ye, Susurluk-Bandirma 26 TL’den 13 TL’ye, Erdek - Bandirma 12 TL’den 6 TL’ye, Karsiyaka - Tatlisu - Bandirma 12 TL’den 6 TL’ye, Gönen - Bandirma 23 TL’den 11,50 TL’ye, Manyas - Bandirma 23.50 TL’den 11,75 TL’ye, Manyas-Gönen 17.50 TL’den 8,75 TL’ye, Bigadiç - Balikesir 28 TL’den 10 TL’ye, Bigadiç Çagis Kampüs 16 TL’den 4 TL’ye, Sindirgi - Balikesir 30 TL’den 18 TL’ye, Sindirgi - Bigadiç 19 TL’den 10 TL’ye, Balya-Balikesir 25 TL’den 12,50 TL’ye düstü.
Kaynak: İHA