ERÜ'de ORA-KAF'23'ün Paydas Üniversite Rektörleri Bilgilendirme Toplantisi Gerçeklestirildi

Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi koordinasyonunda, Orta Anadolu Bölgesi’nin en büyük kariyer fuari olan ve 13 üniversitenin paydasliginda 6-7 Mart 2023 tarihlerinde Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ev sahipliginde gerçeklestirilecek Orta Anadolu Kariyer Fuari’nin (ORA-KAF’23) “Paydas Üniversiteler Bilgilendirme Toplantisi” gerçeklestirildi.

ERÜ'de ORA-KAF'23'ün Paydas Üniversite Rektörleri Bilgilendirme Toplantisi Gerçeklestirildi
ERÜ Senato Salonu’nda gerçeklestirilen toplantiya ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Kirikkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadag ile Abdullah Gül Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kirikkale Üniversitesi, Kirsehir Üniversitesi, Nevsehir Üniversitesi, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitelerinin rektör yardimcilari ve kariyer merkezlerinin müdürleri katildi.

Toplantinin açilisinda konusan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, düzenlenecek olan fuarin ögrenciler açisindan önemine dikkat çekti. Rektör Altun, “Düzenlenecek olan fuar ile ögrencilerimiz için önemli firmalar ile etkin, güzel kendileri ve gelecekleri için çok güzel sonuçlarin ortaya çikacagi bir staj planlamasi arzulamaktayiz” dedi.

ORA-KAF’23 hazirliklari çerçevesinde yürütülen çalismalar hakkinda da katilimcilara bilgiler veren Rektör Altun, bes yüzden fazla firmanin fuara katilim gösterecegini hedeflediklerini söyledi.

Rektör Altun, Ocak ayi itibari ile “Rektör-Ögrenci Bulusmasi” toplantilari ile ögrencilere tek tek ORA-KAF’23’ hakkinda bilgiler vereceklerini ve ögrencilerin katilimlari için çalismalar yürüteceklerini de sözlerine ekledi.

Rektör Altun’un konusmasinin ardindan ERÜ Kariyer Yönlendirme ve Bilgilendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Bahar tarafindan düzenlenecek fuar hakkinda bir sunum gerçeklestirildi.

Toplanti çerçevesinde ayrica ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ile paydas üniversite rektör ve rektör yardimcilari 6-7 Mart 2023 tarihlerinde fuarin gerçeklestirilecegi Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar ve Kongre Merkezi’nde incelemelerde bulundular.

Bilgilendirme toplantisi, paydas üniversitelerinin rektör yardimcilari ve kariyer merkezlerinin yöneticilerinin toplantisinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA