Polonya, Fransa'dan 2 Adet Gözlem Uydusu Satin Alacak

Polonya, Fransa’dan 575 milyon euro bedelle 2 adet gözlem uydusu satin alacak.

Polonya, Fransa'dan 2 Adet Gözlem Uydusu Satin Alacak
Polona Savunma Bakani ve Basbakan Yardimcisi Mariusz Blaszczak, Fransa ile gözlem uydusu satin alinmasi konusunda anlasma imzaladiklarini duyurdu. Baskent Varsova’da temaslarda bulunan Fransa Savunma Bakani Sebastien Lecornu ile bir araya gelen Polonya Savunma Blaszczak görüsmenin ardindan sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Fransa ile alici istasyonunun Polonya’da olacagi 2 adet gözlem uydusu satin alma anlasmasi imzaladiklarini bildirdi. Blaszczak, "Bu, tehditleri erkenden tanimlama yetenegini güçlendirmede iyi bir firsat" ifadelerini kullanarak, söz konusu uydularin Polonya ordusunun gözlem uydularina dayali kesif verilerini elde etme alanindaki yetenegini artiracagini söyledi.



Uydularin hedefin 30 santimetre yakinina kadar net görüntü saglayabildigini ifade eden Blaszczak, uydularin sadece askeri açidan degil, dogal afetlere karsi erken uyari saglayacak olmalari nedeniyle önemli oldugunu vurguladi.

Lecornu ise, "Bu büyük anlasma, Polonya’nin teknolojimize ve sektörümüze olan güvenini yansitiyor" dedi.



Uydular 2027’ye kadar uzaya firlatilacak

Polonya Silahlanma Ajansi tarafindan yapilan açiklamada ise, anlasma bedelinin 575 milyon euro oldugu belirtildi. Airbus Defence & Space tarafindan üretilecek olan uydularin 2027 yilina kadar uzaya firlatilacak. Polonya, 2014 yilindan bu yana Italya ile yaptigi anlasma kapsaminda uydu verilerinden faydalaniyordu.
Kaynak: İHA