Sultangazi'de Küçük Çocuga Hirsizlik Yaptirdilar Açiklamasi O Anlar Kamerada

Istanbul Sultangazi’de bir tuhafiye dükkanina gelip tirnakçilik yapmak isteyen 6 kadin, isyeri sahibinin dikkati sayesinde basarili olamayinca bu kez küçük çocuga hirsizlik yaptirdi. Isyeri önünde bulunan kiyafetleri alacakmis gibi yapan 5 kadinin kamufle ettikleri küçük çocuk yaklasik 300 TL degerindeki kiyafeti askidan çikararak çaldi. O anlar ise kameraya yansidi.

Sultangazi'de Küçük Çocuga Hirsizlik Yaptirdilar Açiklamasi O Anlar Kamerada
Olay geçtigimiz Cumartesi günü Sultangazi Ugurmumcu Mahallesi’nde öglen saatlerinde yasandi. Iddiaya göre, tuhafiye dükkani isleten Nermin Dilek hirsizlarin hedefi oldu. Bir grup kadin, dükkana girerek 200 lira bozdurmak istedigini söyledi.

Kadinlardan süphelenen Dilek, bozuk para olmadigini söyleyerek yanindaki müsterisini de dikkatli olmasi konusunda uyardi. Ellerindeki kiyafeti Dilek’e atan kadin süpheliler ardindan disari çikti. Bu sirada harekete geçen bir çocuk ise askidaki 300 liralik kiyafeti çikararak kadinlarla birlikte oradan uzaklasti. Kaza ani ise isyerine ait güvenlik kamerasina yansidi.

Yasanan olayi anlatan Nermin Dilek, " Dün haberlerde izlemistim böyle bir çete oldugunu. Bir esnaf kardesimizin bakkal dükkanina girmisler. Orada bir tartisma falan da yasanmis üzüldüm ama bugün de benim basima aynisi geldi. Burada küçük esnaf olmak ayri bir sey, giden malin arkasindan üzülmek ayri bir sey ama en çok üzüldügüm tarafi çocuk oldu. Bu isi çocuga yaptirdilar. Ben istemiyorum çocuklari bu tür islere alet etmelerini çok üzülüyorum. 5-6 kisi geldiler ilk önce parayla falan basladilar. 200 lira bozdurmak istediler. Bu bir tirnakçilik yöntemiymis tam net bilmiyorum ama 200 lira verdiler bana. Ben de bozuk yok deyince bir telas yaptilar esyalari üzerime atip gittiler giderken ben de arkalarindan çiktim orada bir kusku da vardi. Ben de bu durumdan kuskulandim hatta bir müsterim vardi yanimda ona göz isareti yaptim sen dikkat et bunlar bir seyler yapabilirler diye belliydi çünkü. Onlar çiktilar ve çikarken ben de arkalarindan çiktim bir sey görmedim ama benim kamera kaydim var. Kayitlarda bu çocugun almasina üzüldüm. Çocugu kamufle ettiler orada ve alet ettiler en çok ona üzüldüm. Bu tür hirsizlik olaylarinin önüne geçilmesini istiyorum, rica ediyorum büyüklerimizden ve yetkililerimizden. Çocuklarimizi kötü yetistirmeyelim lütfen belki 200-300 liralik seyler yerine konulabilir ama giden gençligimiz yerine konulmaz. Ben onlar için istiyorum ki temiz bir Türkiye olsun, temiz bir gelecek olsun, bu tür insanlara bir ceza kesilsin ve yardimci olalim, bir seyler yapalim ki çocuklarimiz temiz yetissin tek istedigim bu. Bu olaylarin bir daha yasanmasini istemiyorum" ifadelerini kullandi.

Olay ani kamerada

Tirnakçilik yapmak için gelip basarili olamayan ve küçük çocuga hirsizlik yaptiran çetenin görüntüsü ise isyerine ait güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde gruplar halinde gelen kadinlarin isyerine girdikleri, ardindan ise disarida bulunan kiyafetleri inceler gibi yapip kamufle edilen küçük çocugun askida bulunan kiyafeti çaldigi görülüyor.
Kaynak: İHA