Özçelik Is Sendikasi TIS Taslaklarini KARDEMIR Ve KARDÖKMAK'a Teslim Etti

Karabük Demir Çelik Fabrikalari A.S. (KARDEMIR) ile KARDEMIR Döküm Makine Sanayi ve Ticaret A.S.’nin (KARDÖKMAK) 2023-2024 yillarini kapsayan toplu is sözlesme taslaklari Özçelik-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Kiliç ve Karabük Sube Baskani Kenan Yilmaz tarafindan teslim edildi.

Özçelik Is Sendikasi TIS Taslaklarini KARDEMIR Ve KARDÖKMAK'a Teslim Etti
Özçelik-Is Sendikasi Karabük Sube Baskani Kenan Yilmaz, Türkiye’deki hayat pahaliliginin, geçim kosullari ve sahada alin teri akitan üyelerinin talep ve beklentileri dogrultusunda, Genel Baskan Yunus Degirmenci ile istisare halinde hazirlamis olduklari toplu is sözlesme taslaklarini isverene teslim ettiklerini belirtti.

Sözlesme sürecinin basta üyeler olmak üzere sendika, isyerleri, bölge ve ülkeye hayirlar getirmesini dileyen Yilmaz, “KARDEMIR’de alin teri akitan üyelerimizin saat ücretlerine ilk 6 aylik dilim için seyyanen 11 lira arti yüzde 58 oraninda bir zam yapilmasini istedik. Seyyanen ve yüzdelik zam talebimizin toplam karsiligi ilk alti aylik dilim için yüzde 86,7’lik bir orana karsilik gelmektedir. 2, 3 ve 4’üncü alti aylik dilimler içinse enflasyon arti 5 puan ücret artisi talep ettik. Günümüz sartlari ve çalisma kosullarimiz göz önüne alindiginda gerçekçi bir ücret artis talebimiz olmustur. Öte yandan KARDEMIR’in temellerinin atilmis oldugu 3 Nisan 1937 yilina atifla üyelerimiz için 20 bin lira ’3 Nisan ikramiyesi’ sözlesme taslagimizda yer aldi. Ayrica Kurban Bayrami ikramiyemizin 7 bin liraya, Ramazan Bayrami ikramiyemizin de 5 bin liraya yükseltilmesini istedik" dedi.

Emekli olan çalisanlarin çocuklarinin ise alinmasi

KARDEMIR’e yillarini vermis emekçilerin çocuklari için de sözlesme taslagina madde eklediklerini aktaran Yilmaz, "Emekliligi hak etmis ve kendilerinin yerlerine çocuklarinin ise alinmasi için basvuru yapmis çalisan çocuklarinin bir defaya mahsus hiçbir sart aranmaksizin KARDEMIR’e ise alinmasini istiyoruz. Sartlari tasiyan çalisan çocuklari içinse babalari emekliye ayrilmalari halinde sürekli alinmasini talep ediyoruz" diye konustu.

KARDEMIR toplu is sözlesme taslaginda oldugu gibi KARDÖKMAK toplu is sözlesme taslagini da isveren tarafina teslim ettiklerini kaydeden Yilmaz, sunlari kaydetti:

"KARDÖKMAK’taki üyelerimizin saat ücretlerine ilk alti aylik dilim için yüzde 75 zam talebinde bulunduk. 2, 3 ve 4’üncü alti aylik dilimler içinse enflasyon arti 3 puan ücret artisi talep ettik. Ayni sekilde KARDÖKMAK’taki üyelerimiz için de 10 bin lira 3 Nisan ikramiyesi istedik. Kurban Bayrami’nda 5 bin 500 lira, Ramazan Bayrami’nda da 4 bin 500 ikramiye verilmesini sözlesme taslagimiza koyduk. Sözlesme taslagimizda uzun zamandir KARDÖKMAK’ta taseron üzerinden çalisan arkadaslarimizin kadroya alinmasini talep ettik."

Sözlesmedeki taleplere iliskin bir degerlendirmede bulunan Yilmaz, "KARDEMIR, KARDÖKMAK ve MESCIER isyerlerimizin toplu is sözlesme taslaklarinda yer alan taleplerimizin hepsinin günümüz geçim kosullarina ve çalisma sartlarimiza uygun oldugunu düsünüyoruz. Taslagimiz üyelerimizin talep ve beklentileri, ülkemizdeki geçim kosullari ve isyerlerimizin mevcut durumu göz önüne alinarak hazirlanmistir. Daha önce oldugu gibi bu toplu is sözlesme süreçlerimizden de üyelerimizin ve Genel Baskanimiz Yunus Degirmenci’nin destegiyle alnimizi akiyla çikacagimiza inaniyorum. Tek derdimiz, alin ve akil terimizin karsiligi olani almaktir. Üyelerimizin hak ve menfaatlerini artirarak, onlara hediye etmek ve adeta bir bayram havasinda bu toplu is sözlesmelerini imzalamak en öncelikli hedefimizdir” diye konustu.

Kaynak: İHA