Muharrem Ince 6'Li Masayi Elestirdi Açiklamasi 'Cumhurbaskani Olacak Kisi Çikar Ben Adayim Der'

EDIRNE – Edirne’de gençlerle bir araya gelen Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, 6’li masanin henüz Cumhurbaskani adayini açiklayamadiklarini ifade ederek, “20 yildir Erdogan’in adi kirlenmiyor da, simdi onlar çikarinca mi kirleniyor. Aday erken açiklanirsa lekelenirmis. Yahu adam 20 yildir ortada lekelenmiyor. Eger 3 ayda lekeleniyorsa sen de zaten lekeli bir aday bulmussun demektir” dedi.

Muharrem Ince 6'Li Masayi Elestirdi Açiklamasi 'Cumhurbaskani Olacak Kisi Çikar Ben Adayim Der'
Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, Edirne Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, partisinin Edirne Il Baskanliginca düzenlenen ’Gençlerle Bulusma’ programina katildi.

Gençlerin sorularini yanitlayan Ince, henüz adayini açiklamayan 6’li masayi elestirdi.



“Eger 3 ayda lekeleniyorsa sen de zaten lekeli bir aday bulmussun demektir”

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, “Cumhurbaskani olacak kisi çikar ben adayim der. Su ana kadar Muharrem Ince’den baska böyle bir aday çikmadi. Çikaracaklari adayin adi kirlenmiyor gibi seyler de ucuz numara. 20 yildir Cumhur Baskani Recep Tayyip Erdogan’in adi kirlenmiyor da, simdi onlar çikarinca mi kirleniyor. Aday erken açiklanirsa lekelenirmis. Yahu Erdogan 20 yildir ortada lekelenmiyor. Eger 3 ayda lekeleniyorsa sen de zaten lekeli bir aday bulmussun demektir. Muharrem Ince çikti, 51 günde lekelendi mi, Hayir. Birisi çikiyor diyor ki Ergenekon ve Balyoz’u yeniden açacagiz diyor. Öbürü diyor ki, açmayacagiz. Biri diyor ki Istanbul Sözlesmesi’ni imzalayacagiz. Öbürü diyor ki imzalamayacagiz. Biri Libya tezkeresine evet diyor, digeri hayir diyor. Biri Cem Evleri’nin hukuki statüsünü taniyor, digeri tanimiyor. 6 benzemez var. Ortada bir aday yok, bir durus yok, bir ilke yok” seklinde konustu.



“Türkiye’nin basörtüsü ile ilgili bir sorunu yoktu”

Seçimlerde bir sandigin daha gelebilecegine deginen Ince, "Bir sandik daha gelebilir, bu da ne sandigi olabilir referandum. Basörtüsü ile ilgili anayasa gelebilir. Peki, Türkiye’nin basörtüsü ile ilgili bir sorunu var miydi, yoktu. Bu sorun kendiliginden çözülmüstü. Kim yeniden baslatti, Kiliçdaroglu. Bakin ilk sözümü söylüyorum. Eger beni cumhurbaskani seçerseniz, Memleket Parti’sini iktidar yaparsaniz, bir tane siginmaci birakmayacagiz hepsini gönderecegiz” diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan’in durusunu destekledigini vurgulayan Ince, “Erdogan’in ’Mavi Vatan’daki durusunu destekliyorum. Azerbaycan’a yardim etmesini destekliyorum. Türkiye’nin IHA’larda, SIHA’larda atilim yapmasini destekliyorum. Diger muhalefet gibi degilim ben. Dogruya dogru, yanlisa yanlis derim” ifadelerini kullandi
Kaynak: İHA