Mersin Caddeleri Ve Sokaklari Yilbasi Için Süslendi

İçel Büyüksehir Belediyesi, kentin 2023 yilina isil isil girmesi için yeni yil hazirliklarini sürdürüyor. Kentin cadde ve bulvarlarini, bünyesinde bulunan atölyesinde ürettigi ahsap yeni yil figürleri ile süsleyen Büyüksehir Belediyesi, kent genelinde rengarenk bir görüntü olusturdu.

Mersin Caddeleri Ve Sokaklari Yilbasi Için Süslendi
Yeni yil temali figürleri, Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi’na bagli atölyede bulunan ustalar yapiyor. 2019 yilindan bu yana yeni malzeme kullanmadan, mevcut malzemeleri revize ederek her yil yeni bir konsept olusturan ekipler, böylece hem tasarruf sagliyor hem de atik malzemeleri yeniden kullanilabilir hale getiriyor. Park ve Bahçeler Dairesi Baskanliginda görev yapan Pinar Savrun, “Kentin ana arterleri basta olmak üzere, 4 merkez ilçede ve diger bütün ilçelerimizde yilbasi süslemelerimiz bitti. Kentimizin 2023 yilina isil isil ve renkli girmesi için elimizden geleni yapiyoruz” dedi.

Kullanilan ahsap süslerin Park ve Bahçeler Dairesi Baskanliginin atölyesinde üretildigini aktaran Savrun, “Kendimiz üretim yapiyoruz. 2019 yilindan beri ayni malzemeleri kullaniyoruz. Ayrica atik malzemelerden de üretim yapiyoruz. Sadece bazi revizeler yaparak devam ediyoruz. Elimizde olan mevcut malzemelerin üzerine, atik malzemelerden ürettigimiz ürünleri ekliyoruz. Renklerini degistiriyoruz, boyama yapiyoruz, tasarimlarini degistirerek kavsaklara ve önemli noktalara yerlestiriyoruz. İçel’i yilbasina rengarenk ve isil isil hazirladik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA