Kütahya'nin Tanitimina 'Muse Awards'dan Iki Ödül

Kütahya Valiligi Frig Tanitim Çevre ve Medeniyet Merkezi Tanitim Odasi, dünyanin en prestijli fikir ve projelerinin degerlendirildigi ’Muse Awards’ tarafindan iki ödüle birden layik görüldü.

Kütahya'nin Tanitimina 'Muse Awards'dan Iki Ödül
Vali Ali Çelik, Tanitim Merkezi’nin dünyanin en prestijli olusturuculuk ödülleri arasinda yer alan Muse Yenilikçi Awards 2022’de, “En Iyi Sürükleyici Deneyim” alaninda platin, “Deneyimsel ve Sürükleyici” proje alaninda da gümüs ödülün sahibi oldugunu söyledi.



Project Istanbul’a hazirlatilan Immersive Room projesinin dünya çapinda ödüllendirilmesinin Kütahya için gurur verici oldugunu belirten Vali Ali Çelik, “Ilimizin tanitimi için teknolojik ve içerik anlaminda doyurucu bir alan. Yapay zeka teknolojisi kullanilarak hazirlanan tanitim odamizla Kütahya’mizin bilinirligini ve tanitimini artirma açisindan farkindalik olusturacagimiza inandik. Aldigimiz ödüller bu anlamda dogru yolda oldugumuza dair inancimizi pekistirdi. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Projede 16 kisilik bir ekibin çalistigini ifade eden Project Istanbul Müsteri Iliskileri Direktörü Neslihan Kaya, üç duvar ve zemini isikla boyayarak gerçeklestirilen projenin yapay zekayla dünyada 12 bin pixel boyutunda üretilen ilk, en yüksek çözünürlüklü proje olma özelligini tasidigini kaydetti.

Ziyaretçilerin Kütahya’nin tarihi kültürel miraslari arasinda geçisleri yapay zeka teknolojisiyle deneyimleyebilecekleri tanitim odasinda 12 dakika uzunlugunda, 3D Mapping (video haritalama, film ve animasyonlarin dogal dokuya uygun olarak oturtularak yayimlanmasi)gösterimiyle Kütahya’nin tarihi ve kültürel degerleri anlatiliyor.

Günümüzde Kütahya, Eskisehir ve Afyonkarahisar il sinirlari içerisinde kalan bölgeye yayilmis olan ve Frigya medeniyetinden izler tasiyan tarihi kalintilari ve antik eserleri bünyesinde barindiran bölgeye Frig Vadileri deniliyor.
Kaynak: İHA