Kent Orkestrasi Ve Bando Yeni Takim Arkadaslarini Ariyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi’na bagli Kent Orkestrasi ve bando bölümlerine, enstrüman sanatçisi alimi için sinav gerçeklestirildi. Orkestra veya bandoda yer almak için alaninda uzman ve deneyimli sanatçilardan olusan jürinin karsisina geçen müzisyenler, yeteneklerini sergileyerek kendilerini gösterme firsati buldular.

Kent Orkestrasi Ve Bando Yeni Takim Arkadaslarini Ariyor
3 gün boyunca süren ve keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, trombon, korno, trompet, trampet, saksafon, davul, elektrogitar ve klavye gibi 13 ayri dalda yapilan sinava katilan genç müzisyenler, deneyimli olduklari enstrümanlarla performanslarini sergilediler. Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Koordinatörü ve opera sanatçisi Bengi Ispir Özdülger, “Orkestramizi daha da gelistirmek ve geçen yil yapmis oldugumuz sinavimiza takviyeler yapmak amaciyla bu sinavi gerçeklestirdik. Çünkü geçen yil yaptigimiz sinavda, alim gerçeklestiremedigimiz bazi enstrümanlarimiz vardi. Onlari da bu sinavin içerisine yerlestirdik. Biz Türk halk müzigi ile Türk sanat müzigi orkestralarimizin içinde de görev alacak, geçen yil yapmis oldugumuz sinavimiza destek vererek gelistirecegimiz ve ayni zamanda kent orkestramizi daha da büyüterek, bir yayli grubunu da içinde barindiran orkestraya dönüstürmek istiyoruz. Bu anlamda basarili geçen bir sinavdi” dedi.

Kent Orkestrasi’nin yani sira, bandoyu daha da gelistirmek ve konserleri artirmak istediklerini belirten Özdülger, “İçel Büyüksehir Belediyesi bandosu gerçekten sehrin kiymetlisi. Bunun da her yerde yapilan etkinliklerle ve ilçelerde yapilacak konserlerle daha da görünür olmasini ve halkimizla daha fazla bütünlesmesini istiyoruz. İçel Büyüksehir Belediyesi olarak, kültürel ve sanatsal çalismalarin ne kadar önemli oldugunu ve bu yapilan etkinliklerin, konserlerin, tiyatrolarin, hepsinin halka dokunarak ne kadar basariyla gerçeklestirildiginin farkindayiz. En büyük hedefimiz, bunu daha da artirmak” diye konustu.

Kent Orkestrasi ile bandonun yani sira, sanatsal faaliyetlerin her birini Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’in öngörüsü ve destegi ile hayata geçirdiklerini vurgulayan Özdülger, “Çünkü O’nun bu destegi sayesinde, biz yapmak istedigimiz vizyoner çalismalari daha rahatlikla ve daha güçlü adimlarla gerçeklestirebiliyoruz. O, her zaman bütün sehirde, herkese sanatsal etkinliklerin dokunmasini, onlarla bütünlesilmesini çok arzu ediyor. O’nun bu yaklasimi da, bize güç veriyor dogrusu” ifadelerini kullandi.

Sinavin çok güzel geçtigini ve katilan her sanatçinin birbirinden yetenekli oldugunu kaydeden Özdülger, “Bu anlamda yine çok kiymetli jüri üyeleriyle olusturdugumuz bir sinav gerçeklestirdik. Çünkü, sanatin liyakate dayali ve tam anlamiyla objektif bir degerlendirme gerektirdigini biliyoruz. Bu degerlendirmeler sanatsal anlamda yaptigimiz çalismalarin daha da kaliteli olmasini sagliyor ve biz bu anlamda kendimizi çok da iyi hissediyoruz. Yapmis oldugumuz çalismalar da bunun en iyi göstergesi. İçel Büyüksehir Belediyesi olarak her yere örnek oldugumuzun, rol model olusturdugumuzun da farkindayiz. Bundan dolayi da çok mutlu ve gururluyuz. Sinavlarimiz da gayet güzel geçti. Çok yetenekli ve basarili arkadaslarimizi degerlendiriyoruz. Hepsi birbirinden kiymetli, hepsi emek veriyor ve gerçekten hepsinin o heyecani bize de yansiyor. Çok pozitif geçen bir ortamda, onlarin da sakin kalmalarini sagladigimiz bir sekilde gerçeklesen bu sinav, bizim gücümüzü daha da artiriyor” seklinde konustu.

Sinava gitar dalinda katilan Ergün Akkaya, belediyenin açmis oldugu bu sinavin, müzisyenler için çok iyi bir imkan oldugunu dile getirerek, "Ben sinav açilacagini, belediyenin internet sayfasindan gördüm. Bununla ilgili zaten aklimda bir çalisma vardi ve belediye ile çalismak istedim. Heyecanliyiz, bu heyecani bastirmaya çalisiyoruz. Diger müzisyen arkadaslarim da çok iyiler, fakat ortam ve jüri bize moral veriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA