Kabine Toplantısı dakikalar önce başladı! Kritik Kabine Toplantısı kararları merakla bekleniyor! Gözler Başkan Erdoğan'da

KABİNE TOPLANTISI 2022 yılında son kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Külliye'de gerçekleşiyor. Milyonlar Bakanlar Kurulu'nda alınacak kararları bekliyor. Kabine Toplantısı kararları içinde EYT, memur ve emekli zammı, Karadeniz'de yeni doğal gaz rezervi, Suriye'ye olası harekat gibi konuların yer alacağı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısında alınan kararları açıklamak için ulusa sesleniş konuşması yapacak. Erdoğan'ın açıklamaları ile merak edilen pek çok soru yanıt bulmuş olacak. İşte 26 Aralık Kabine Toplantısı kararları ile ilgili son dakika haberinin detayları...

Kabine Toplantısı dakikalar önce başladı! Kritik Kabine Toplantısı kararları merakla bekleniyor! Gözler Başkan Erdoğan'da
Kabine Toplantısı dakikalar önce başladı! Kritik Kabine Toplantısı kararları merakla bekleniyor! Gözler Başkan Erdoğan'da
2022 yılının son KABİNE TOPLANTISI Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştiriliyor. Bakanlar Kurulu'nu toplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'na Başkanlık ediyor. Kabine Toplantısı kararları ile milyonların merak ettiği sorular yanıt bulmuş olacak. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunacak. Erdoğan'ın gerçekleştireceği ulusa sesleniş konuşmasında EYT, emekli ve memur zammı ile Karadeniz gazından yeni müjde de yer alacak. Kabine Toplantısında alınan kararlar 2022'nin son Bakanlar Kurulu kararları olarak da tarihe geçecek. İşte Kabine Toplantısı ile ilgili son dakika haberinin detayları...

KABİNE TOPLANTISI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞKANLIĞI'NDA TOPLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılının son Kabine Toplantısı'na Başkanlık ediyor. Kabine Toplantısında birçok kritik başlık Bakanlar Kurulu tarafından görüşülüyor.

BAKANLAR KABİNE TOPLANTISI KARARLARI İÇİN SUNUM YAPACAK

Kabine Toplantısı kararları milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyor. Bakanlar, kendi alanlarındaki konulara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunum yapacak. Kabine Toplantısı kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu'nun onayı ile netlik kazanacak.

KABİNE TOPLANTISINDA NELER KONUŞULACAK?

Kabine Toplantısının öncelikli gündemi, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine Toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a EYT çalışmasının sunulacağını söyledi. Bilgin, 'Ocak ayına varmadan EYT'yi masadan kaldırırız. Önümüzdeki hafta Meclis'e gitmiş olur' dedi.

KABİNE TOPLANTISINDA BAKAN BİLGİN EYT SUNUMU YAPACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesi ile ilgili çalışmayı anlatacak. Bilgin'den son bilgileri alacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonların merak ettiği EYT düzenlemesi ile ilgili açıklamayı, Kabine Toplantısı kararlarını duyuracağı ulusa sesleniş konuşmasında yapacak.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI DA KABİNE TOPLANTISINDA MASAYA YATIRILACAK

Asgari ücret zammı, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Asgari ücret 1 yılda yüzde 100 zamlanarak 8 bin 506 TL olmuştu. Rekor zam sonrası gözler emekli ve memur zammına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete benzer şekilde hareket edeceklerinin ipucunu vermişti. Bugün Hazine ve Maliye Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu konuda da çalışmaları, önerileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktaracak. Emekli ve memur zammı için de büyük bir ipucunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilebileceği belirtiliyor.

KARADENİZ GAZI MÜJDESİ

Kabine Toplantısı kararları kadar, Karadeniz'den gelecek yeni gaz rezervi müjdesi de merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Pazartesi günü inşallah sizlerle bir müjdeyi daha paylaşacağım' diyerek Karadeniz gazında yeni bir gelişme olduğunun mesajını vermişti. Erdoğan, bugün Kabine Toplantısı'nda alınan kararları duyururken, Karadeniz gazından yeni müjdeyi de açıklayacak.

SURİYE'YE OLASI HAREKAT

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'nın terörle mücadelede geldiği son durumu, Ege ve Doğu Akdeniz'deki yeni gelişmeleri Kabine Toplantısı'nda aktaracak. Suriye'nin kuzeyindeki YPG/PKK'nın temizlenmesi için başlatılması planlanan olası harekat ile ilgili değerlendirmeler ve raporlar da Erdoğan'a sunulacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, yurt içindeki terör, uyuşturucu ve suçlarla mücadelede gelinen durum hakkında bilgi verecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISI KARARLARINI AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı kararları ile ilgili açıklamasını, toplantı sona erdikten hemen sonra yapacak.