Evi Bosaltan Kiraci Daireyi Atese Verdi, Yanan Dairede Patlama Meydana Geldi

Avcilar’da ev sahibi ile tartisan kiraci, evi bosalttiktan sonra daireyi yakti. Kisa sürede alevlere teslim olan dairede patlama meydana geldi. Patlamanin etkisiyle bina duvarlari yikilirken dairenin bos olmasi facianin önüne geçti. Olayda can kaybi ve yaralanma olmazken polis ekipleri genis çapli sorusturma baslatti.

Evi Bosaltan Kiraci Daireyi Atese Verdi, Yanan Dairede Patlama Meydana Geldi
Olay, Tahtakale Mahallesi, Doruk Sokak üzerinde saat 05.00 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre, 3 katli binanin giris katinda oturan kiraci ile üst katinda oturan ev sahibi arasinda tartisma çikti. Ev sahibi kiracidan evini bosaltmasini isterken kiraci bosaltmamakta israr etti. Tartisma sürerken kiraci, ev sahibini tehdit etti. Daha sonra evi bosaltan kiraci evden çiktigi esnada evi yakti. Kisa sürede büyüyen alevlere teslim olan binada patlama meydana geldi. Patlamanin etkisiyle binanin duvarlari yikilirken alevler üst katlara siçradi.

Ihbar üzerine olay yerine çok sayida itfaiye, saglik ve polis ekibi sevk edildi. Itfaiye ekipleri yangina müdahale ederken polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldi.

Patlamanin etkisiyle üst katlarda ve yan binalarda oturan vatandaslar korku ve panik dolu anlar geçirdi. Üst katlarda oturan aileler ve çocuklar itfaiye ekipleri ve vatandaslar tarafindan binadan tahliye edildi.

Yangin itfaiye ekiplerinin yaklasik 1 saatlik çalismasi sonucunda güçlükle söndürüldü. Patlama etkisiyle duvarlari yikilan bina kullanilamaz hale gelirken etrafa moloz yiginlari saçildi.

Yasanan olayda can kaybi ve yaralanma olmadi. Polis ekipleri olayla ilgili genis çapli sorusturma baslatti. Binada yasanan patlamanin nedenini ögrenmek için ekipler çalisma baslatti.

“Kiraci ev sahibiyle tartistiktan sonra evi yakacagim, yikacagim demis.”

Kiracinin ev sahibiyle tartistiktan sonra ev sahibini tehdit ettigini ve evi yaktigini iddia eden mahalle sakinlerinden Ali Örünç, “Tartisma olmus kira konusunda, böyle bir mevzu olmus. Onlar da alirdik, almazdik mevzusu yapmislar. Ama demis, ben yapacagimi biliyorum, demis. Evi yakacagim, yikacagim, demis. Ben ev sahibine ‘Yakamaz’ dedim. Ama adam gerçekten de evi yakmis. Valizini aldigini gördük. Çocuklarini alip gitti. Adam burada beklemis, binayi da dedigi gibi yakip gitmis.” seklinde konustu.

“Ama çok büyük bir patlama olmus”

Yanginin ardindan evde büyük bir patlama oldugunu anlatan Övünç, “Patlama meydana gelmis. Tüptür herhalde, çok büyük bir patlama olmus. Ama çok büyük bir patlama olmus. Yangindan sonra patlama olmus. Ben yangindan sonra içeriye girmeye çalistim. Üst kattaki çocuklari çikardik” ifadelerinde bulundu.

“Üst katta çocuklari indirdik, çok korkmuslardi”

Olayda kimsenin yaralanmadigini söyleyen Örünç, “Çolugunu çocugunu alip gitmis. Ama olan buradaki komsularimiza oldu. Üst katta çocuklari indirdik, çok korkmuslardi. Biz de korktuk, ne oldugunu anlamadik. Yarali yok, indirdik çocuklari. Maddi zarar oldu. O da düzelir” dedi.

Kaynak: İHA