Çesme'nin Içme Suyu Probleminin Çözümünde Sona Yaklasildi

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, Izmir’in Çesme ilçesinde yasanan içme suyu problemini kökünden çözecegi belirtilen Karareis ve Salman barajlarinin suyunu ilçe merkezine getirecek isale hatti çalismalarinin bittigi bildirdi.

DSI Genel Müdürlügünden yapilan açiklamada, Çesme’nin içme suyu problemini çözmek için baslatilan çalismada sona yaklasildigi, bu çerçevede Çesme’ye yilda 3,74 milyon metrekare içme ve kullanma suyu temin edecek Karareis ve Salman barajlarinda biriken suyu ilçe merkezine ulastiracak 33 bin 668 metrelik isale hattinin tamamlandigi kaydedildi. Hat üzerinde 55 adet sanat yapisi insa edildigi hatirlatilan açiklamada, proje çerçevesinde 1 adet 500 metreküplük ve 2 adet bin metreküplük depo insa edilecegi vurgulanarak, ayrica 2 terfi istasyonu ile 24 bin metreküp/gün kapasiteli aritma tesislerinin de 2023 yili içerisinde tamamlanacagi ifade edildi.

Açiklamada sunlar not düsüldü:

"Hedef 2024 yili içerisinde Çesme’de musluklardan Karareis ve Salman Baraji’nin suyunu akitabilmektir. Proje tamamlandiginda Çesme’ye Karareis Baraji’ndan yilda 2,84 milyon metreküp, Salman Baraji’ndan ise 900 bin metreküp olmak üzere toplam 3,74 milyon metreküp içme suyu verecegiz. Ayrica Salman Baraji’ndan bin 700 dekar tarim arazisine de can suyu saglayacagiz. Çesme’ye yilda 3,74 milyon metreküp içme ve kullanma suyu saglayacak proje bölge için çok önemlidir. Çalismalari hiz kesmeden bir an önce tamamlayarak, Çesme Yarimadasi’nin asirlik su sikintisi kökünden çözülmüs olacaktir."
Kaynak: İHA