Emniyet'ten 'Kontak Anahtari Ve Açik Kapi' Denetimi

Balikesir’in Bandirma ilçesinde son zamanlarda bazi sürücülerin araçlarini park ettikten sonra kontak anahtarlarini üzerinde unutmalari ya da kapilari kilitlemeden araçlarini terk etmeleri nedeniyle Emniyet Müdürlügüne bagli ekipler çalisma baslatti.

Emniyet'ten 'Kontak Anahtari Ve Açik Kapi' Denetimi
Özellikle gece saatlerinde devriye halinde bulunan polis ekipleri kontak anahtarlari üzerinde unutulan ya da kapilari kilitlemeden birakilan araçlari tespit ederek sürücülerine ulasip uyarida bulunuyor. Aksam saatlerinde Ayyildiz Mahallesi’nde uygulama yapan polis ekipleri 2026 ve 2012 sokaklarda park halinde bulunan iki aracin sürücüleri tarafindan kapilarinin açik unutuldugunu ve kontak anahtarlarinin üzerinde oldugunu tespit etti. Araçlarin sürücülerine kisa zamanda ulasan ekipler sürücülere uyarida bulunarak muhtemel araç ya da araç içindeki esyalarin çalinmasi durumuna karsi sürücülerin araçlarini park ettikten sonra kontak anahtarlarini aracin üzerinde unutmamalari ve araçlarinin kapilarini kilitlemeleri konusunda uyardi.

Kuryeler de uyarildi

Polis ekipleri siklikla karsilastiklari bir baska durum konusunda da kuryelere uyarida bulundu. Kurye motorlarinin paket servisleri teslim ederken motorlarini çalisir vaziyette veya anahtarlarini üzerinde birakarak katlara çiktiklarini ve bu sürede motorlarin çalinabildigini ifade eden polis ekipleri Sunullah Mahallesi Baglar Sokak üzerinde bu sekilde tespit ettikleri bir kuryeye de uyarida bulundu.
Kaynak: İHA