Yasli Çifti 750 Bin TL Dolandiran 5 Süpheli Yakalandi

Kastamonu’da kendisini jandarma personeli olarak tanitip, ‘cinayet mahallinde kimliginiz bulundu’ yalaniyla yasli çifti kandirip 750 bin TL degerindeki döviz ve ziynet esyalarini alan 5 süpheli, Aksaray’da yakalandi. Kastamonu’ya getirilen süpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Yasli Çifti 750 Bin TL Dolandiran 5 Süpheli Yakalandi
Olay, Kastamonu’nun Candarogulari Mahallesinde 22 Aralik Persembe günü meydana geldi. Iddialara göre, kendisini Il Jandarma Komutanliginda görevli Astsubay Basçavus olarak tanitan bir sahis, ‘yalniz yasayan yasli bir kadin öldürülüp, ziynet esyalari çalindi. Olay yerinde kimliginiz bulundu. Ziynet esyalarinizi alarak ölen sahsin ziynet esyalariyla karsilastirma yapacagiz’ dedi.

Süpheli sahis, yalanina inandirdigi yasli çift Serafettin ve esi Sultan T.’nin ikamet ettigi eve kadar geldi. Evde bulunan 4 adet burma bilezik, 1 adet Cumhuriyet Altini, 240 gram Spot Altin, 6 bin 500 Amerikan Dolari, 6 bin avro olmak üzere toplamda 750 bin TL’lik para ve kiymetli esyayi alarak suç ortagiyla birlikte Kastamonu’dan ayrildi.

Olayin süphelileri, Kastamonu Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekiplerinin yogun çalismalari sonucu tespit edildi. Kastamonu Il Emniyet Müdürlügü ekiplerinin yönlendirmeleri sonucu toplamda 5 sahis, dolandiricilik malzemesi kiymetli esya ve paralar ile birlikte Aksaray ilinde yakalandi. Sahislar adli makamlara mevcutlu olarak sevk edilmek üzere Kastamonu’ya getirildi.

Kastamonu’da saglik kontrolünden geçirilen süpheliler, ifadeleri alinmak üzere emniyet müdürlügüne götürüldü. Olayla ilgili sorusturma devam ediyor.
Kaynak: İHA