Nilüfer'in Saglikli Ürünleri Istanbullu Tüketiciyle Bulusacak

Nilüfer Belediyesi ile Istanbul Büyüksehir Belediyesi, tarimsal alanda yapilan çalismalar konusunda is birligini artiriyor. Nilüfer’deki çalismalari yerinde inceleyen Istanbul Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskani Ahmet Atalik, saglikli kosullarda üretilen ürünlerin Istanbul’da tüketiciye ulastirilmasi için ortak çalisma yapacaklarini belirtti.

Nilüfer'in Saglikli Ürünleri Istanbullu Tüketiciyle Bulusacak
Nilüfer Belediyesi, kentte tarimsal üretimin artirilmasi, saglikli kosullarda üretim yapilmasi için çalismalarina her geçen gün yenilerini eklerken, bu konuda baska belediyelerle de is birlikleri yapiyor. Bu çerçevede Istanbul Büyüksehir Belediyesi ile baslatilan ortak çalismalarin daha da genisletilmesi için yeni adimlar atiliyor. Istanbul Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskani Ahmet Atalik, Tarim ve Su Ürünleri Müdürlügü Müdür Yardimcisi Ali Murat Erdem ile Istanbul Yönetim Yenileme A.S. (Isyön) Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Aysu, Nilüfer’de tarim ve gida alaninda yapilan çalismalari yerinde inceleyerek yapilacak ortak çalismalar konusunda Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Remzi Çinar ve Nilüfer Belediyesi Kirsal Alan Koordinatörü ayni zamanda da Nilüfer Tarimsal Kalkinma Kooperatifi (NILKOOP ) Baskan Yardimcisi olan Arca Atay ile görüs alisverisinde bulundular.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi heyeti önce Konakli’daki Ekoçiftlik projesini yerinde gördü. Ardindan Hasanaga Gida Merkezi’ne gezerek burada ürünlerin saglikli sartlarda yapilan üretimle sofraya gelis asamalarini ayrintilari ile bir sekilde inceleyen Istanbul Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskani Ahmet Atalik ve beraberindeki heyet, son olarak Ürünlü’deki Kent Bostanlarini gezdi. Kent Bostanlari’nda Tohum Kütüphanesi ve Kompost Ünitesi’ni inceleyen Istanbul heyeti, yapilacak is birlikleri konusunda da Remzi Çinar ve Arca Atay ile görüs alisverisinde bulundu.

Marmara Belediyeleri ile is birligi çerçevesinde Nilüfer’i ziyaret ettiklerini belirten Istanbul Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskani Ahmet Atalik, örnek çalismalari yerinde gördüklerini söyledi.

Atalik, “Nilüfer Belediyesi’nin çalismalarini yillardir yakindan takip ediyorum. Bu ziyarette hem yapilan faaliyetleri hem de büyük bir tüketim merkezi olmasi nedeniyle bu ürünlerin Istanbul’da ne sekilde degerlendirecegi konusunu görüstük. Burada üretilen ürünlerin pazarlanmasi konusunda Nilüfer’den Istanbul’a ulasan bir baglanti kurma, pazarlama kanallari olusturma amacindayiz” dedi.

Verimli bir görüsme gerçeklestirdiklerini belirten Atalik, Nilüfer’deki bazi çalismalarin da kendileri için örnek teskil ettigini de ifade etti.

Atalik, “Gördügümüz tesisler, üretim alanlari islenmis gida açisindan son derece önemli yol katedildigini gösteriyor. Nilüfer Belediyesi’nin tarimsal çalismalari verdigi önem bizleri de gururlandiriyor. Çok güzel isler yapilmis bütün bu isler bizlere de isik tutuyor. Bütün bu çalismalarin önemli yansimalarini önümüzdeki günlerde görecegiz” dedi.

Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Remzi Çinar da yaptiklari çalismalari Istanbul Büyüksehir Belediyesi ile paylastiklarini belirterek, önümüzdeki dönemde is birligini sürdüreceklerini söyledi.



Iki kentteki kooperatifler arasinda iliskilerin gelistirilmesi için çaba gösterdiklerini söyleyen Nilüfer Belediyesi Kirsal Alan Koordinatörü ve NILKOOP Baskan Yardimcisi Arca Atay da, Nilüfer’de üretilen ürünlerin Istanbul pazarinda yer bulmasi için görüstüklerini belirtti.

Atay, “NILKOOP olarak burada ürettiklerimizi büyük bir pazar olan Istanbul’da tüketicilerle nasil bulusturabilecegimizi görüstük. Biz Nilüfer’de ürettigimiz ürünlerin listesini Istanbul’a gönderecegiz ve ilgilenecekleri ürünlerin Istanbul’da tüketiciyle bulusmasini saglayacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA