Kütahya Tasarim Teknokent Zirve Yürüyüsüne Devam Ediyor

Ge Tesvikleri Genel Müdürlügü Teknoloji Gelistirme Bölgeleri Zirvesi, Izmir Kaya Thermal Convention Center da yapildi. Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank tarafindan Teknokentler basari endeksi de açiklandi. Bazi üniversitelerin rektörleri, tüm Teknokent yöneticileri, Ar-Ge Tasarim Merkezi Müdürlerinden olusan yaklasik bin kisilik salonda, Teknokentler 2021 yili endeksi açiklandi.

Kütahya Tasarim Teknokent Zirve Yürüyüsüne Devam Ediyor
Türkiye’de 4691 sayili kanuna göre kurulu 81 fiili, 15 altyapi çalismalari devam eden olmak üzere toplam 96 Teknokent bulundugu belirtildi. Iki yil önce kapatilmasina ramak kalan, sonuncu sirada olan Kütahya Tasarim Teknokent geçen yil 2020 istatistiklerinde 60. siraya yükselmisti, bugün açiklanan 2021 istatistiklerinde 5 sira daha yükselerek 55. siraya yerlesti.

Toplanti ve açiklanan verilere dair izlenimlerini paylasan Kütahya Tasarim Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, “Çok faydali ve coskulu bir bulusma oldu, zirveye biraz daha yaklastik, artik kurumsal ve nitelikli projelere imza atan bir teknokentiz. Yeni binamizla birlikte kapasitemiz yüzde 150 olacak, 2022 verilerimizle çok daha iyi noktaya gelecegimizi simdiden söyleyebiliriz, insallah önce ilk 30 a sonra yeni binamizin getirdigi kapasiteyle ilk 10 a girecegiz, bu süreçte her daim yanimizda olan Sayin Valimize, hem Rektörümüz hem Yönetim Kurulu Baskanimiz olan Prof. Dr. Kazim Uysal hocamiza, yönetim kurulu üyelerimiz, Teknokent çalisma arkadaslarimiz ve kiymetli girisimcilerimize ayri ayri tesekkür ederiz” diye konustu.

Kaynak: İHA