Kastamonu'da 'Orta Çag'daki Türk Milli Kimligi Ve Unsurlari' Konusuldu

Kastamonu Üniversitesi Atli Spor Toplulugu üyeleri tarafindan “Orta Çag’da Türk Milli Kimligi ve Unsurlari” konulu söyleside Türklerin tarihi konusuldu.

Kastamonu'da 'Orta Çag'daki Türk Milli Kimligi Ve Unsurlari' Konusuldu
Kastamonu Üniversitesi Atli Spor Toplulugu tarafindan düzenlenen “Orta Çag’da Türk Milli Kimligi ve Unsurlari” konulu söylesi etkinligi Daday Meslek Yüksekokulu kkonferans Salonunda yapildi. Programa Meslek Yüksekokulu Müdür Yardimcisi Ögretim Görevlisi Mehmet Böyüközkök, Prof. Dr. Namiq Musali, akademik ve idari personel ile birçok bölümden ögrenciler katildi.

Açilista konusan Meslek Yüksekokulu Müdür Yardimcisi Ögretim Görevlisi Mehmet Böyüközkök, “Türkler tarihin yazilmaya basladigi andan itibaren tarih sahnesinde olan asil bir millettir. Mensubu olmaktan gurur duydugumuz Türk milleti her çagda kahramanlik ve destanlarla anilmistir. Bilinen ilk Türk milliyetçilerinden Kasgarli Mahmud’un Divanu Lugati’t-Türk’de At Türk’ün kanadidir dedigi gibi at ve Türk tarih boyunca hiç ayrilmamistir. Türk’ün yurdu atin sirti, atin sirti tarihin besigi olmustur” ifadelerini kullandi.

Programa konusmaci olarak katilan Prof. Dr. Namiq Musali ise, Orta Çag’da Türk Milli Kimligi ve Unsurlari konulu söylesiyi gerçeklestirdi. Daday Atli Terapi ve Model Binicilik Tesisinde devam eden programda katilimcilar at binerek ve ok atarak doyasiya eglendiler. Program çerçevesinde Meslek Yüksekokulu Müdür Yardimcisi Ögretim Görevlisi Mehmet Böyüközkök, Prof. Dr. Namiq Musali’ya katilimlari için tesekkür ederek plaket takdim etti.
Kaynak: İHA